Skip to content

Schuttersgilde St. Lucie laat zien dat het kan

Glendi
15 juli 2015 | 11:00

Advertentie

8e bij OLS 2015Afgelopen zaterdag was het een groot feest voor schuttersgilde St. Lucie. Na jaren van oefenen, missen in de eerste ronde, missen in de tweede ronde, wisselen in het zestal, terugkomen om te kavelen, eindigen op een twintigste plaats, liep het zaterdag als een goed gesmeerde buks en spatten de bölkes bij elk schot uiteen.

Er wordt dan ook gezegd: ‘wat heeft het zestal het goed gedaan!’ Maar hier wil ik toch een kanttekening bij zetten. Want ‘St. Lucie’ heeft het goed gedaan, samen, het zestal, de buksmeesters, de parapluman, de kogelmakers, de schutters die de hele week mee zijn gaan oefenen, de leden die ons het vertrouwen gaven, de leden en de supporters die ons elke ronde weer feliciteerden en aanmoedigden. Geweldig hoe een vereniging samen sterk kan zijn en zo’n prestatie neer kan zetten. Zelfs leden die nog niet in de wei aanwezig konden zijn, maar aan het werk waren, werden op allerlei manieren op de hoogte gehouden en toegeroepen: “ze zitten er nog in”.

Uiteindelijk de 8e plaats behalen van de 152 schutterijen. En dan een groot feest in de tent, de huldiging met alle geüniformeerde leden met muziek van je eigen korps (ondanks het missen van vijf muzikanten omdat die in het zestal stonden) en bij terugkomst in het dorp verder feesten in ons repetitielokaal café-zaal Bi-j Le-nie. Dan wil je iedereen bedanken maar ben je bang dat je iemand vergeet. Daarom wil ik namens ons allemaal iedereen bedanken die ons op wat voor een manier dan ook een warm hart toe draagt. Dit maakt ons alleen maar sterker!

Eine van ut schuttersgilde “St. Lucie” oet D-indj

Advertentie

2 Reacties

  1. unne dikke proficiat, kei good gedaon.

  2. heel goed gedaan ,een prima resultaat
    gefeliciteert en ga zo door


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie