Skip to content

Goede Doelen Winkel zet in op lokale doelen

Glendi
8 juli 2015 | 12:30

Advertentie

Goede doelen Winkel NederweertHet is niet zo dat het beter gaat in de Derde Wereld landen. Allesbehalve. Het is wel zo dat het bestuur van de Goede Doelen Winkel Nederweert zich dit jaar meer gericht heeft op lokale goede doelen. Immers, door verminderde gemeentelijke subsidie kunnen sommige verenigingen best een steuntje in de rug gebruiken. Het bestuur dankt ieder die bij de Goede Doelen winkel iets gekocht heeft in het afgelopen jaar. Daardoor werd het mogelijk om een totaalbedrag van 15.100 euro te verstrekken.

In de vergadering van maart jl. heeft het bestuur van de Stichting Goede Doelen Winkel Nederweert aan maar liefst 23 organisaties geld toebedeeld, variërend van 1.500 euro tot 500 euro.

Mensen met een kleinere portemonnee kunnen gebruikmaken van de diensten die aangeboden worden door diverse organisaties. De Stichting Leergeld Weert betaalt onder andere (een gedeelte) van de contributie van een sport- of cultuurvereniging. Dat is handig voor kinderen die van huis uit deze contributie niet kunnen betalen. Deze stichting ontving 1.000 euro voor hun werk.

De Vincentiusvereniging in Nederweert biedt aan minderbedeelden ondersteuning in de vorm van voedselpakketten en geldelijke bijdragen voor de aanschaf van de dagelijkse behoeften. Ook zij ontvingen een bijdrage van 1.000 euro. Mensen die krap bij kas zitten, kunnen terecht bij de Voedselbank Weert. Het bestuur van de Goede Doelen Winkel kende hen 1.000 euro toe.

De projecten van Peter Stultiens en Gerryan Moonen ontvingen beide 1.000 euro. Daarmee wordt respectievelijk de vrouwenkliniek en het scholenproject in Brikama ondersteund en kunnen er vloertegels aangeschaft worden voor een school in India.

Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ konden de Jong Nederland’en in deze gemeente allemaal een bedrag van 500 euro bijschrijven op hun bankrekening. Ook de Scouting en Kindervakantiewerk kregen deze bijdrage. Niet alleen het fysieke spel van de jeugd wordt ondersteund. Ook de muzikale ontwikkeling van de jeugd werd gestimuleerd met een bijdrage van 500 euro per harmonie, fanfare en schutterij die deze gemeente rijk is. Eenzelfde bedrag ontving ook Veilig Verkeer Nederland, afdeling Nederweert.
Zuster Anima Christi van Eijk ving al eens eerder een bijdrage. Haar werk wordt bijzonder gewaardeerd. Daarom maakte de stichting ook dit jaar een bedrag van 500 euro over ten goede van het tehuis voor jonge meisjes in nood in Papoea Nieuw Guinea.

Het totaalbedrag aan schenkingen wordt compleet met een bijdrage van 1.500 euro aan de Stichting Adadijia – Zij Actief. Deze organisatie verstrekt microkrediet aan vrouwen en hun gezinnen in Burkino Faso, zodat zij hun eigen bedrijfje kunnen opzetten.

Aanvragen 2016 indienen?
Voor de toekenning van bijdragen in 2016 is alweer een aantal aanvragen binnen. Wilt u aanspraak maken op een bijdrage voor een specifiek goed doel, dien dan een aanvraag in bij de Stichting Goede Doelen Winkel in Nederweert, Kerkstraat 76 (gubbels@planet.nl).

Tekst: Sparkle Tekst & Communicatie

Advertentie

1 Reactie

  1. Superrrr! Om deze bijdrages in te zetten voor locale goede ideëen/doelen! Ook een manier om maatschappelijk goed bezig te zijn! Chapeau!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie