Skip to content

Open dag SJG Weert

Glendi
15 juni 2015 | 17:41

Advertentie

ziekenhuis WeertAanstaande zaterdag 20 juni vindt van 11.00 tot 16.00 uur in  het SJG Weert een open dag plaats. Thema van die dag is Zorg Dichtbij.

Zorg Dichtbij

Bezoekers kunnen die dag een kijkje achter de schermen nemen van verschillende afdelingen en zo een indruk krijgen welke zorg SJG Weert als basisziekenhuis kan bieden. Je kunt zien met welke partners er wordt samengewerkt en je krijgt je informatie over wat je zelf kunt doen om gezond te blijven.

Kinderen tot 12 jaar kunnen er speciale opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten zijn te herkennen aan een gele smiley. Beantwoord je de opdracht goed dan krijg je een sticker en is je stickerkaart vol, dan kun je een verrassing ophalen bij ziekenhuisclown dr. Joe-Hoe.

Om zoveel mogelijk bezoekers een kijkje achter de schermen te geven, is dit jaar gekozen voor het volgen van routes in plaats van rondleidingen. Iedereen kan dus doorlopend de afdelingen, zoals o.a. de Huiskamer voor Ouderen, Dagbehandeling Oncologie, het Vaatlaboratorium, de Fysiotherapie en het Operatiecentrum binnenlopen. Er zijn diverse stands waar verschillende ziektebeelden zoals vaatlijden, obesitas (bariatrische chirurgie) en kanker aan bod komen.

Ook zijn diverse externe organisaties die dag aanwezig. Zo zijn er deskundigen van de Maastro clinic (Bestralingskliniek) om je te informeren over het behandelen van kanker door bestralen. Hier kun je ook meer informatie vinden over wetenschappelijk onderzoek naar kanker en de resultaten daarvan. In de Fundusbus van Meditta (koepelorganisatie van huisartsen) kun je zien hoe oogafwijkingen bij diabetespatiënten onderzocht worden en in de centrale hal vind je deskundigen die aangesloten zijn bij het netwerk Palliatieve Zorg Weert e.o. Zij vertellen over zorg en ondersteuning wanneer je weet dat je niet meer beter wordt. Daarnaast is het Toon Hermans Huis Weert met een stand aanwezig. Speciaal voor deze open dag openen zij hun deuren tussen 12.00 en 15.00 uur van hun locatie aan de Graaf Jacobstraat.

Op het beweegplein is er veel aandacht voor bewegen en valpreventie. Een beweegdeskundige voor ouderen en trainers van Prana Personal Training demonstreren oefeningen die je makkelijk thuis zelf kunt doen. De eerstelijns fysiotherapeuten geven informatie over valpreventie en demonstraties valtraining. Bij de locatie van Mediweert krijg je informatie hoe je op een gezonde manier kunt sporten en kun je een loopbandtest of fietstest doen. Naast de sportarts is er ook een sportpodotherpeut aanwezig die gespecialiseerd is in voetproblemen bij sporters.

Bezoekers kunnen tijdens de open dag gratis parkeren. Het volledige programma vind je hier.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie