Skip to content

Justin Klaus presteert goed in Denemarken

Redactie
10 juni 2015 | 14:18

Advertentie

Justin KlausNa een rit van 900 km is de familie Klaus aangekomen in het Deense Hadsund waar zoon Justin meedoet aan het Deens kampioenschap motorcross. Na een training voelt Justin zich al goed thuis op de zware zandbaan met veel hoogteverschillen. Hij noteert een 4e tijd en in de manches wordt hij 6e en 8e. Dat ziet er goed uit voor de zondag.

Op zondag kwalificeert Justin zich als 7e en mag dus als 7e naar het starthek. Nadat alle rijders worden voorgesteld aan het grote publiek gaan de wedstrijden van start.

1e manche
Als het hek valt, is Justin goed weg en kan hij op plaats 4 aan zijn wedstrijd beginnen. Wanneer de kopman valt, kan Justin deze maar net ontwijken maar komt daarmee wel op een 3e plek. De eerste 9 rijders zitten heel dicht bij elkaar. Vol vertrouwen schuift Justin op naar 2e plaats. Na enkele spannende ronden komt hij uiteindelijke als derde over de streep.

2e manche
Deze race is Justin minder goed weg en komt hij als 10e door. Hij probeert om zo ver mogelijk naar voren te rijden, maar kan het hoge tempo van de kopman niet volgen. Na enkele mooie gevechten wordt Justin als 8e afgevlagd.

Met een 3e en een 8e plaats bij de manches wordt Justin 5e in het dagtotaal. Een hele mooie prestatie op internationaal niveau voor de 14-jarige Nederweertenaar.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie