Skip to content

Nieuwe detailhandelsvisie totale centrum Nederweert

Redactie
8 juni 2015 | 11:27

Advertentie

fractie janIn 2009 heeft de gemeenteraad van Nederweert het ‘Masterplan centrumgebied Nederweert Budschop’ vastgesteld. Hierin is ook een detailhandelsvisie opgenomen, die anno 2015 achterhaald blijkt te zijn. Het College van B&W vraagt de gemeenteraad komende dinsdag om de visie puur te richten op herontwikkeling van de locatie Wijen-Woonwereld.

JAN pleit echter voor een nieuwe detailhandelsvisie voor het totale centrum van Nederweert, die gedragen wordt door zowel ondernemers als inwoners uit de gemeente. Dit gaat JAN voorstellen tijdens de raadsvergadering op dinsdag 9 juni.

Inmiddels zit het College van B&W echter in een spagaat. Door reeds gemaakte plannen en afspraken ligt de focus in de uitvoering van het Masterplan voortdurend op de herontwikkeling van de locatie Wijen-Woonwereld tot nieuw winkelgebied. Het College maakt het zichzelf hiermee lastig om objectief naar het totaalplan te kijken.

Ontwikkelen vanuit gedragen visie
De winkelmarkt is bovendien sterk veranderd. Volgens JAN is er dan ook behoefte aan een samenhangende, realistische en uitvoerbare visie op de detailhandelsstructuur in het vollédige centrum van Nederweert. Dat blijkt ook uit diverse meningen van ondernemers en winkelend publiek.

Rol van de gemeente
JAN vindt dat er eerst een nieuwe, toekomstbestendige detailhandelsvisie voor Nederweert moet worden opgesteld, vóórdat er verdere uitvoering wordt gegeven aan het Masterplan. Deze visie moet opgesteld worden in goed overleg met de lokale ondernemers, bewoners en andere belanghebbenden. Het is namelijk van groot belang dat de toekomstvisie op de detailhandel niet exclusief een visie van de gemeente is. De gemeente staat aan de zijlijn en heeft een verbindende en faciliterende rol. Het is aan de markt om te ondernemen.

Advertentie

8 Reacties

  1. Zeer slecht dit voorstel van het college.
    Het lijkt er inderdaad op dat er beloftes gedaan zijn er afspraken gemaakt, waar met moeilijk meer op terug kan komen.
    Eerst veel geld uitgeven aan de herinrichting van het centrum om het vervolgens te bombarderen tot `n niet levensvatbaar winkelgebied.
    KANNIEWAARZIJN.
    Hier moet de Gemeenteraad door heen prikken.

  2. Ja laten we nog wat gaan vergaderen. Zou er meteen wat extra onderzoeken en rapporten tegenaan gooien. Nederweert is qua winkelen nu al niet meer levensvatbaar. Met dit plan kan het tenminste nog iets worden!

  3. JAN
    Goed voorstel allen twijfel ik of B&W deze mening deelt. Kan toch niet waar zijn dat B&W voorstander is om de “put open te trekken””.

    Inderdaad is het Masterplan achterhaald. Dit heeft de toenmalige Raad en College niet kunnen voorzien. Niemand heeft kunnen voorzien dat op zo’n korte tijd de samenleving zo zou veranderen.

    Logisch dat plannen dan nu aangepast moeten worden. Hoeft geen probleem te zijn. Geen gezicht verlies voor iemand of hoe dan ook. Een Raad en Bestuur moet het lef hebben om flexibel te zijn en waar nodig plannen bij stellen of soms helemaal afblazen.
    Op dit moment zijn er diverse voorbeelden waar dit voor op gaat.

    In feite het totale Masterplan terdege onder de loep nemen zou een HEEL goede zaak zijn.

  4. Wat `n slecht voorstel van het college.
    Eerst enorm veel geld uitgeven voor de herinrichting van het centrum en nog geen jaar later het winkelgebied bombarderen tot niet levensvatbaar.
    En adviesbureau DTNP zorgt voor de onderbouwing.
    Het lijkt er inderdaad op dat er afspraken zijn gemaakt en toezeggingen gedaan waar men niet op terug kan komen.
    KANNIEWAARZIJN.
    De door ons gekozen Gemeenteraad moet hier door heen prikken.

  5. weer een nieuwe visie dan zijn we weer jaren verder dan is pand wijen helemaal een aanfluiting om te zien .
    en is intussen lambertushof doodgebloed omdat jan linders bij gebrek aan medewerking van de gemeente definitief uit nederweert vertrokken

  6. Ton,

    Ik dacht dat zeker jij voor de ondernemers op zou komen.

    Als de VVD het plan goedkeurt as dinsdag, (een ramp voor veel ondernemers, vastgoedeigenaren en ouderen). Dan is de geloofwaardigheid ver te zoeken…

  7. @Ton Caris,
    waar je niet bang voor hoeft te zijn is dat Jan Linders vertrekt. Het is enorm moeilijk om supermarkt ruimte te krijgen. En stel dat Jan Linders toch zou vertrekken (wat ze niet doen) dan staat de volgende supermarkt in de rij, Lidl bijvoorbeeld.

    Regeren betekend vooruit zijn. Wanneer je inzicht door de feiten is achterhaald moet je het plan aanpassen aan de werkelijkheid.
    Nederweert heeft kansen voor levensvatbaar centrum, alleen je moet niet verwachten dat het voor funshopping is maar voor functioneel winkelen. Het centrum is domweg te klein om eens rustig een zaterdagmiddag door heen te wandelen. Het leent zicht uitstekend voor de snelle boodschap.

    Gooi het gedrocht tegen de vlakte, maak er een appartement complex met betaalbare appartement voor senioren van en zet deze op de plaats waar nu de parkeerplaats naast het gemeentehuis is. Zo creëer je een aaneengesloten plein

    • Daar heb ik niks tegen in te brengen is een zeer goed plan.
      Waar het mij om gaat dat er vanuit het publiek goede plannen worden aangedragen voor het pand wijen dat daar iets mee gaat gebeuren en dat seniorengebouw daar kun je eventueel nog een parkje bij aanleggen want openbaar groen hebben we niet zoveel in het centrum


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie