Skip to content

Toch geen glasverbod tijdens kermis

Redactie
5 juni 2015 | 14:59

Advertentie

Herman Poell Nederweert 4232De maatregelen die de Horecavereniging Nederweert heeft voorgesteld zijn voor burgemeester Evers voldoende om -het verbod op glas- in te trekken. “Hiermee blijven de kermissen dorpsfeesten en geen festivals“, aldus Herman Poell, voorzitter van Horeca Vereniging Nederweert. Tijdens de kermis in Nederweert-Eind is er ook glas gebruikt, en dat is toch wel het lekkerste.

geen glasverbod tijdens kermis

Eerder dit jaar maakte de gemeente bekend dat de horeca geen glazen meer mocht gebruiken tijdens kermissen. Het (gebroken)glas geeft te veel overlast en brengt gevaren met zich mee. Dit was voor Herman een brug te ver. Na een goed gesprek en een stevig pakket afspraken met alle horeca exploitanten in Nederweert heeft het college vorige maand besloten dat ze toch niet overgaan op een verbod. Ze hebben vertrouwen in de geestelijke afspraken die ze met de horeca exploitanten hebben kunnen maken.

In de afspraak staat dat er na 21:00 uur geen bierflesjes meer mee buiten de kroeg mogen worden genomen en dat de betreffende café eigenaren hier ook streng op toe zien. Ook mag er geen glas meegenomen worden het kermisterrein op. Naast toezicht van de ondernemer worden er borden geplaatst om de gasten daarop te wijzen. Tegen het einde van de avond wordt er door de horeca zelf een ronde op en om het terrein gemaakt om eventuele glazen en bierfles op te ruimen.

Volgens Herman Poell een goede start van de Horeca Vereniging Nederweert die sinds dit jaar weer nieuw leven is ingeblazen. Het is een van de punten die we gemakkelijk als vereniging hebben opgepakt.

Advertentie

3 Reacties

  1. as ze van bove mer good vol zitten kumtj alles good herman

  2. Moet zeggen op het pleintje bij de kleine winst loop je zeker je schoenen kapot door al dat glas maar op budschop veegt men zelf als er glas ligt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie