Skip to content

Nederweert heeft nu ook eigen biertje: Wauwel Wief

Redactie
3 juni 2015 | 21:51

Advertentie

Wauwel Wief bier Nederweert 4216Na “Doospels Dubbel” (Ospel), “1414” (Weert) en “Tungeler Triple” (Tungelroy) heeft Nederweert nu ook haar eigen bier: “Wauwel Wief”. Initiatiefneemster Nettie Hagenaars van Wijnkoperij Alex Storms besteedde het afgelopen half jaar samen met Erwin Strijbos aan de bereiding van het nieuwe dorpsbiertje. Het resultaat mag er zijn; een hooggistend iets zwaarder blondbiertje met een soepel bittertje op het eind.

Wauwel Wief

Nederweert had nog geen eigen biertje” blikt Nettie terug op het ontstaan van het Wauwel Wief. Na de beslissing om het dorp te gaan voorzien van haar eigen biertje resteerde de vraag wat voor soort bier het moest worden. “Blond bier is reuze populair en er is steeds meer vraag naar de wat zwaardere, karaktervolle soorten. Dit is een vol, romig biertje met een eigen karakter en een licht frisse afdronk inspelend op aankomend seizoen“, zegt ze. Vervolgens ging het proces van start. In de Tungelroyse Brouwschuur werd het “Wief” geboren.

Het enige wat het biertje toen nog behoefde, was een toepasselijke naam.” De naam moest natuurlijk doen denken aan Nederweert.

De zoektocht naar een gepaste benaming uit het Nederweertse dialect was begonnen. “Wauwel Wief” is een typerende Nederweerste benaming en werd de naam voor het heerlijke blonde biertje.

Volgens Nettie zal het niet bij dit biertje blijven: een mannelijke versie komt het blonde Wauwel Wief versterken en verschillende andere seizoensbieren liggen in het verschiet. “Maar“, zegt Nettie, “eerst maar eens genieten van deze.”.

Het biertje is te koop bij Wijnkoperij Alex Storms en Guulke eten & drinken.

bier nederweert wauwel wief

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie