Skip to content

Ospels Steunpunt opent binnenkort haar deuren

Redactie
30 mei 2015 | 10:08

Advertentie

steunpunt ospelBen je op zoek naar hulp, ondersteuning, zorg of een luisterend oor? Heb je vragen over welzijn, zorg, werk, financiën, wonen, dagbesteding, (geestelijke) gezondheid of relaties? Maak je je zorgen over een buur of kennis? Of wil je anderen ergens mee helpen als vrijwilliger? Het Ospels Steunpunt pakt problemen én kansen graag samen aan om je (weer) op weg te helpen. Binnenkort opent het steunpunt in Ospel hiervoor haar deuren.

De dorpsraad, diverse zorg- en welzijnsorganisaties zoals Stichting Vorkmeer en Stichting Land van Horne en de gemeente Nederweert zijn vorig jaar met een proefproject gestart onder de naam Sociaal Wijkteam Ospel. Het team moest zorg en ondersteuning gaan bieden, dichtbij, op maat en uitgaand van de eigen mogelijkheden van inwoners. De leden helpen de inwoners dus op weg om zelf een oplossing te vinden voor vragen over zorg, welzijn en/of leefbaarheid, door inschakeling van mensen uit de directe omgeving of andere vrijwilligers.

De eerste stap was het houden van een enquête onder de inwoners van Ospel. Want hun wensen en behoeften stonden en staan voorop! Wat is in het dorp nodig om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen? Welke voorzieningen moeten er zijn en wat kunnen burgers voor elkaar betekenen?

Maar liefst 466 Ospelnaren vulden de lijst met vragen in over de behoeften en mogelijkheden. Een heel mooi resultaat waarmee de partners verder konden bouwen aan het sociaal wijkteam. De uitkomsten werden tijdens een informatieavond in juli bekendgemaakt. Ook toen kon er meegepraat en meegedacht worden door de aanwezigen.

Ospels Steunpunt

En nu is het dan bijna zover. Over een paar weken staat het team van het Ospels steunpunt klaar voor de inwoners van Ospel. Ze kunnen dan dicht bij huis terecht met al hun hulp- en ondersteuningsvragen over welzijn, zorg, werk en inkomen, wonen en gezinsrelaties.

Het team bestaat uit een wijkverpleegkundige, een Wmo-consulent, een welzijnswerker en een vrijwilligersgroep: allemaal mensen die veel ervaring hebben met diverse hulp- en ondersteuningsvragen. Daarnaast onderhoudt het team nauwe contacten met (professionele) organisaties die actief zijn in het sociaal domein. Wanneer het team problemen niet zelf kan oplossen, worden deze organisaties ingeschakeld, maar één persoon blijft altijd het aanspreekpunt.

Het team beantwoordt zorgvragen, helpt inwoners bij het aanvragen van voorzieningen en ondersteunt burgerinitiatieven. Het Ospels Steunpunt gaat een onmisbare schakel vormen tussen inwoners en verenigingen van Ospel en de aanwezige voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn. De focus ligt op eigen kracht, zelfredzaamheid en de inzet van het eigen sociaal netwerk.

Haaze-HoofIedereen uit Ospel kan binnenkort bij het Ospels Steunpunt terecht. Het team houdt spreekuur in gemeenschapshuis Haaze-Hoof aan het Aerthijsplein 3, op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00

Advertentie