Skip to content

Extra huishoudelijke hulp tegen een gunstige prijs

Redactie
26 mei 2015 | 16:39

Advertentie

huishoudelijke hulpGoed nieuws voor alle 70-plussers die wonen in Leudal, Nederweert of Weert. Vanaf 1 juni kunnen deze inwoners gebruik maken van (extra) huishoudelijke hulp voor een gereduceerde prijs. Deze regeling geldt ook voor mensen die al hulp en ondersteuning uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) ontvangen en extra hulp willen inkopen. De gemeenten Leudal, Nederweert en Weert hebben deze regeling samen met de vier aanbieders van huishoudelijke hulp vormgegeven.

Extra geld van het Rijk
Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor nieuwe taken op het gebied van Wmo. Daarbij kregen gemeenten minder geld voor de Wmo-taken, waaronder Hulp bij het huishouden. De Rijkoverheid heeft nu besloten dat gemeenten in 2015 en 2016 extra budget krijgen voor deze ondersteuning. Hiermee wil de overheid ervoor zorgen dat huishoudelijke hulpen hun baan zoveel mogelijk kunnen behouden. Daarnaast kunnen mensen die dat nodig hebben de huishoudelijke taken makkelijker zelf regelen en dus zelfredzaam blijven.

Wie komt in aanmerking voor de regeling
Iedereen die ouder is dan 70 jaar en woont in de gemeente Leudal, Nederweert of Weert kan gebruik maken van de huishoudelijke hulp-regeling. Ook mensen uit deze gemeenten die al een indicatie hebben op grond van de Wmo kunnen aanspraak maken op extra hulp tegen de gereduceerde prijs.

Hoe werkt de regeling
Mensen die in aanmerking komen voor de regeling kunnen extra huishoudelijke hulp inkopen voor een laag tarief. Namelijk 10 euro per uur in 2015, voor maximaal 100 uur per jaar. De prijs voor 2016 moet nog worden vastgesteld. Onder huishoudelijke hulp valt basis schoonmaakwerk, maar ook plusdiensten zoals ‘grote schoonmaak’, boodschappen doen, strijken, grotere opruimtaken of begeleiding ter ondersteuning van de zelfredzaamheid.

Waar kunt je terecht
Ben je 70 jaar of ouder en wil je gebruik maken van de regeling voor huishoudelijke hulp? Dan kun je terecht bij een van de vier aanbieders van hulp bij het huishouden in de regio. Je hoeft daarvoor geen contact op te nemen met de gemeente. Ontvang je al huishoudelijke hulp en wil je extra hulp bijkopen? Dan kun je terecht bij je eigen aanbieder. Zij informeren je ook persoonlijk over de regeling.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stichting Land van Horne, tel. 0900 333 55 55 (op kantoordagen van 8 tot 18 uur).

Advertentie

4 Reacties

  1. Regeling geldt tot eind 2016. Deze regeling is voor behoud van werk gelegenheid opgezet.

  2. Als 40 jarige vind ik dat je toch echt wel “u” behoort te zeggen tegen een 70 jarige !!! Komop, beetje respect kan geen kwaad !!!! Tutoyeren is leuk en hip maar ik vind dit wat ver gaan !

  3. Wat fijn voor de mensen, maar laat ze ook eens de familieleden die helzelfde werk verrichten, een normale vergoeding geven, 4.75 bruto is toch te gek voor woorden.
    Ja …natuurlijk help je je ouders, vanzelfsprekend maar waarom dit enorme verschil. Leveren de ambtenaren ook meer dan de helft van hun loon in ???

  4. Volgend jaar kost de hulp 11 euro .50 per uur dus al 15 % meer


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie