Skip to content

Merefeldia naar finaleronde Play-offs

Redactie
19 mei 2015 | 20:34

logo merefeldiaMerefeldia heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de nacompetitie. Na een 1-2 overwinning in Sittard, was het 1-1 gelijkspel vanmiddag voldoende om door te dringen naar een dubbele confrontatie met PSV’35.

Tijdens de beginfase van de wedstrijd werd meteen duidelijk dat dit een spectaculairdere wedstrijd ging worden dan de heenronde. Sporting Sittard moest scoren om uitzicht te houden op promotie. Er ontstonden veel ruimtes en over en weer kleine speldenprikjes. Merefeldia werd voornamelijk gevaarlijk uit standaardsituaties door hun fysieke kracht. De mannen uit Sittard probeerden het voornamelijk vanuit de tweede lijn.

Zo ook Maikel Roberts. Hij poeierde van ruim vijfentwintig meter richting doel. Het schot was echter te ver om echt gevaarlijk te worden, waardoor Ruud Wulms de bal kon oppakken. Enkele tellen later kreeg Merefeldia haar grootste kans. Jack Vonken kreeg de bal op de zestien meter voor zijn voeten. Met een bekeken balletje probeerde hij doelman Wil Bongartz te verschalken. Het schot mistte echter kracht, waardoor de keeper er nog net een vuist achter kreeg.

Na een klein half uur spelen was het toch raak uit een standaardsituatie. Ken Boonen mocht aanleggen voor een indraaiende hoekschop. Mark Smolenaers zorgde voor de nodige onrust in het vijfmetergebied en maakte zo de weg vrij voor collega verdediger Ivo de Bruin. Deze stond vrij bij de tweede paal en knikte raak voor de 1-0.

Hoe goed Merefeldia de wedstrijd de eerste helft onder controle had, zo moeizaam begon de tweede. Twee afstandspogingen van Maikel Roberts en Boy Heysteeg werden nog afgedaan door de Nederweerter-doelman. Tien minuten na rust was het wel raak. Een voorzet werd terug gekopt door Regja Schmeitz en belandde voor de voeten van Rhandy Janssen. Met een droge knal in de korte hoek verschalkte hij Wulms: 1-1.

Drie minuten na de 1-1 had de ploeg uit Sittard de stand virtueel gelijk kunnen trekken. Fabio Concu verscheen oog-in-oog met Wulms. Met een katachtige reactie tikte hij het schot van Concu hoog over en hield zijn ploeg daarmee overeind.

Na een gedeelte de grip op de wedstrijd terug te krijgen ontstond er in de eindfase het tegenhouden. Sporting Sittard ging alles of niets spelen en Merefeldia werd beperkt tot tegenhouden. Bart Boonen werd in de ploeg gebracht voor de hard werkende Koen Vaas om defensief in overtal te blijven.

Er leek geen vuiltje aan de lucht tot vijf minuten voor het einde. Een lange bal van Boy Heysteeg werd verkeerd ingeschat door Maikel Hermans. Regja Schmeitz profiteerde en zette zichzelf met een goede aanname vrij in de vijandelijke zestien-meter. Door een gebrek aan kalmte poeierde hij de bal over in de vangnetten achter het doel, waardoor de 1-1 eindstand bereikt werd.

Door de overwinning over twee wedstrijden op Sporting Sittard’13 komt Merefeldia nu in de finaleronde. Het zal over twee wedstrijden wederom de betere moeten zijn, met PSV’35 als tegenstander. De ploeg uit Posterholt eindigde op een tiende plaats in de 3e klasse B.