Skip to content

Philips van Horne is gezond!

Redactie
18 mei 2015 | 16:38

Advertentie

Brand Philips van Horne Weert

De Philips van Horne S.G. heeft het landelijke vignet ‘Gezonde School’ behaald. Dit vignet is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers. Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.

Philips van Horne is gezond!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Philips van Horne voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het thema ‘Bewegen en Sport’. Zo kunnen de leerlingen naast het gedegen en gevarieerde programma in de lessen Lichamelijke Opvoeding kiezen voor extra sport op school. Van Sportline tot het examenvak gym op mavo (LO2) en havo (BSM). Daarnaast kunnen ze sinds kort vrijblijvend mee doen aan maandelijks georganiseerde workshops en toernooitjes binnen school en gaan er vanuit de Philips van Horne volgend schooljaar leerlingen mee doen aan Olympic Moves. Naast deze extra mogelijkheden heeft de Philips van Horne ook aandacht voor de motorisch zwakkere leerlingen waarbij wordt samengewerkt met Punt Welzijn van de gemeente Weert.

Directeur Linsen van de Philips van Horne is trots om een Gezonde School te zijn: “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen zien dat onze school een gezonde school is!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie