Skip to content

50 uur taakstraf voor slaan BOA Weert

Redactie
18 mei 2015 | 14:29

Advertentie

rechtbank roermondEen 55-jarige man uit Weert heeft maandag een werkstraf van 50 uur gekregen voor het mishandelen van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) uit Weert. De dader moet het slachtoffer ook € 250,- smartengeld betalen. Het gaat om mishandeling, bedreiging en belediging van een ambtenaar in functie.

50 uur taakstraf voor slaan BOA Weert

De BOA spraak een chauffeur aan vanwege de wijze waarop hij zijn auto geparkeerd had. Als reactie hierop deed verdachte dreigende, beledigde en discriminerende uitlatingen tegen de BOA en sloeg met vlakke hand tegen zijn borstbeen. Door de harde klap raakte hij uit balans en kon net voorkomen dat hij zou vallen. De betreffende BOA zit sinds het vooral ziek thuis.

De burgemeester van Weert was bij de rechtszaak aanwezig en heeft een verklaring afgelegd na de zitting (tijdens de zitting was dit niet toegestaan). Hij wil als burgmeester en als werkgever een signaal afgeven omdat agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak structureel lijkt te worden, en dat is onacceptabel. Deze zaak is de druppel voor hem. Ter illustratie, er waren 24 agressiemeldingen in 2012, in 2013 waren er 22 meldingen, afgelopen jaar 32 en in 2015 zijn er tot nu toe al 7 meldingen. Het gaat hierbij zowel om verbale agressie, persoonlijke bedreiging als fysiek geweld.

 

Advertentie

5 Reacties

  1. Je mag ook niks meer tegenwoordig !

  2. Voorop gesteld dat je niemand mag mishandelen. Uit ervaring weet ik dat je vaak als een wild dier opgejaagd wordt door de stadswachten. Iedereen wil een winkel binnen lopen en spullen kopen, maar je mag als bezorger je auto nergens binnen redelijke afstand plaatsen om die spullen aan te leveren. Ze kunnen alleen maar zeggen wat niet mag, wanneer je om een oplossing vraagt mag je de auto 100e meters verder plaatsen. Dat dit een onwerkbare situatie is en onredelijk lijkt ze niks te doen. Ik heb er zelf ook keren bij gehad dat ze me niet voor de auto door moesten lopen zo haalden ze je het bloed onder je nagels vandaan.
    Leven en laten leven zouden deze gasten eens moeten leren. Dat de burgemeester daar ook maar eens bij aanwezig is een dagje bij de werkende man die zorgt dat iedereen zijn spulletjes op tijd krijgt.

    Er is nog heel veel mis, dit gaat zeker nog eens gebeuren dat kan niet uitblijven….

    Laat de veroordeelde samen met een groepje stadswachten door het centrum lopen en uitleg geven bij de diverse situaties

    • ik ben het geheel met je eens. als schelden en een duw ( dit zal de klap tegen borst been bedoeld zijn) ook al mishandeling is waar zijn we dan mee bezig, of mogen wij alleen maar ja en amen zegen in dit land, als dit zo is is de vrij heid in dit land ver te zoeken.

    • Ik vind ook dat de boa’s soms flauw doen en ik snap dat dat soms ergerlijk is. De andere kant van het verhaal is dat je bijv. bij het station een pakeerkaartje moet hebben, ook al is het maar 5 minuten.
      Bottom line is: uitschelden en een klap/duw tegen de borst is asociaal gedrag en dat moet bestraft worden. Als je zoiets in de vs, Italië of Spanje doet, dan deelt de politie rake klappen en hoge straffen uit. En terecht… Je kunt beter zorgen dat je je aan de regels houdt, dan agressief worden om de gevolgen.

  3. Veel van die BOAATJES staan of liggen achter een boom te wachten tot ze iemand zien die even snel zijn moeder naar het staion brengt, zoals ik.. Nee idd, ik had niks in de parkeermeter gedaan omdat ik binnen 5 minuten terug zou zijn en dat was ook zo. Jahoor, inderdaad had ik een bon achter de ruitenwisser als ik terug kwam. Die heeft dus in de starthouding achter een boom gestaan, bon schrijven en achter de wisser plaatsen en verdwijnen, dat alles binnen 5 minuten…ja die is een snelle vogel, de groeten van Barend Servet 😉


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie