Skip to content

Jacques Vriens vandaag te gast in De Groote Peel

Redactie
14 mei 2015 | 9:58

Advertentie

Weg uit de PeeldagJeugdboekenschrijver Jacques Vriens schreef in het boek Weg uit de Peel over Janneke, dochter van een turfsteker, die begin vorige eeuw opgroeide in de Peel. Bibliotheek Helmond-Peel ontwikkelde een lesproject voor scholen rondom het boek. Het boek en het lesproject zijn de inspiratie voor de Weg uit de Peeldag, die op donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, bij Buitencentrum De Pelen gehouden wordt. De activiteit start om 13.00 uur bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Hoe het vroeger was in De Peel
Tijdens de Weg uit de Peeldag komt het verhaal van Janneke weer tot leven en kun je genieten van een belevingsroute in de Peel. De route start met een korte introductiefilm en/of een voorleessessie van schrijver Jacques Vriens. Bij de balie van De Pelen haal je een programmaboekje met de route en opdrachten en daarmee kun je, met de hele familie, op pad. Onderweg kom je Peelgidsen tegen die vertellen over hoe het vroeger was in de Peel, zie je hoe een plaggenhut gebouwd wordt, doe je de was met de ‘schromp’ en bouw je een ‘schrank’ met turven. Bij de Peelboerderij laat Stichting Nederlandse Landgeit verschillende rassen geiten, bokken, lammeren en andere kleine dieren zien. Toneelgroep De Kring speelt doorlopend een scene uit het boek en Mart Vervoort zingt nostalgische liedjes bij het schuilhutje op de route. Om 16.00 uur is er een optreden van Muzikaal Verteltheater Frans & Henk in het overdekte Amfitheater van De Pelen.

Jacques Vriens leest voor en signeert
Jeugdboekenschrijver Jacques Vriens is – inmiddels al voor de zesde keer – de speciale gast tijdens de Weg uit de Peeldag. Om 14.00 en 15.00 uur leest hij voor uit eigen werk. In het Buitencentrum zijn verschillende boeken van de schrijver te koop en de schrijver zal zijn boeken natuurlijk signeren. Jacques Vriens (1946) is een van de bekendste en succesvolste auteurs van jeugdboeken in Nederland. Hij is geboren in Den Bosch en opgegroeid in Helmond. Tegenwoordig woont hij in Zuid Limburg.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie