Skip to content

Recept van de maand: Bio-Rabarbertaart

Redactie
6 mei 2015 | 13:00

Advertentie

Aveve nederweertIedereen leert graag nieuwe smaken kennen. Gelukkig vind je bij AVEVE een uitgebreid gamma aan producten. Ze laten je graag van al dat lekkers proeven, zodat je met een gerust hart – en een gerustgestelde maag – de winkel buiten stapt.

Kom binnen, proef en ontdek heerlijke nieuwigheden. Start to bake – jij bent de bakker!

Recept van de maand: Bio-Rabarbertaart

De fijne zoetzure smaak van verse rabarber zorgt bij iedere hap voor een feestje in de mond. Je hoeft de rabarber niet te schillen. De fijne schil verdwijnt ongemerkt tijdens het bakken en geeft extra kleur aan de taart. Serveer je taart lauw en geef er een bolletje roomijs bij. Zorg dat je voor elke gast twee porties voorziet!

Wil je eenvoudig de stappen volgen? Klik hieronder op “Probeer het uit!” Deze link brengt je naar de speciale bakpagina’s van Aveve.

Bio-Rabarbertaart

of volg onderstaande stappen

Wat heb je nodig?

Voor 8 personen

Voor je taartdeeg
150 g zachte boter
150 g baksuiker
220 g AVEVE Classics Witte biobloem
8 g bakpoeder (half zakje)
een snuifje zout
3 eieren
sap van een halve citroen (30 ml)
50 ml melk

Voor je taartvulling
1 theelepel kaneel
200 g baksuiker
600 g verse rabarber, in stukjes van ca. 1 cm

Voor de afwerking
Poedersuiker

Bak- en kookbenodigdheden
Springvorm met een doorsnede van 26 cm
Bakpapier

Recept stap voor stap

STAP 1
Taartdeeg maken
Verwarm de oven voor op 190°C. Voeg de boter samen met 150 g suiker. Klop het geheel schuimig.

STAP 2
Roer biobloem, bakpoeder en zout door het botermengsel. Klop de eieren los en meng ze langzaam door het beslag. Voeg het citroensap toe en als laatste de melk. Meng goed.

STAP 3
Beleg de springvorm met een vel bakpapier dat ruim over de rand komt. Schep het beslag in de vorm.

STAP 4
Voor je taartvulling
Voeg de kaneel toe aan de suiker en meng dit goed met de rabarberstukjes.

STAP 5
Schep het rabarbermengsel bovenop het beslag in de springvorm.

STAP 6
Bak de taart 50 à 60 minuten op 190°C. Laat de taart 3 minuten afkoelen in de vorm.

STAP 7
Open de ring van de springvorm en laat de taart verder afkoelen op een taartrooster. Bestuif de taart eventueel met poedersuiker.

* De rubriek “Recept van de maand” is een samenwerking tussen Aveve Nederweert en Nederweert24

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie