Skip to content

Nieuwe asfaltlaag voor Brug 15

Redactie
4 mei 2015 | 15:17

Advertentie

Brug 15 geasfalteerdHet asfalt op het wegdek van Brug 15 tussen Nederweert en Budschop blijkt niet optimaal en dus wordt er een nieuwe flexibeler asfaltlaag aangebracht. In juni 2015 starten de eerste werkzaamheden. In de zomer van 2013 werd Brug 15 feestelijk geopend, nu bijna twee jaar geleden.

Nieuwe asfaltlaag voor Brug 15

Bij de opening van Brug 15 constateerden de gemeente en Strukton een aantal nog op te leveren punten. Tijdens de herstelwerkzaamheden hiervan zijn ook scheurtjes in het asfalt geconstateerd. Nader onderzoek door Strukton en een asfalteringsbedrijf wees vervolgens uit dat het gebruikte asfalt toch niet geschikt is voor het innovatieve kunststof dek. Het asfalt is te weinig flexibel om de beweging/werking van het kunststof dek op te kunnen vangen.

Nieuw asfalt
Strukton heeft er daarom zelf voor gekozen om het asfalt in zijn geheel te gaan vervangen door een ander, flexibeler asfaltmengsel. Daarnaast worden de bevestigingsplaatjes aan de onderzijde van de brug nagelopen en beter geborgd. Zodat deze ook beter de werking van het kunststof brugdek kunnen opvangen en overdragen aan de staalconstructie, zonder los te raken.

Uitvoering in juni en juli
Momenteel is Strukton de werkzaamheden aan het voorbereiden. De verwachting is dat het bedrijf in juni start aan de onderzijde van de brug. Hier worden door gespecialiseerde klimmers de bevestigingsplaatjes vastgezet. De overlast voor het weg- en scheepvaartverkeer is daardoor minimaal. In juli wordt het asfalt vervangen. Deze werkzaamheden duren circa zes dagen (afhankelijk van het weer). De brug moet daarvoor worden afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. De gemeente zal de bewoners van de Rochusstraat en Steer t.z.t. op de hoogte stellen van de exacte planning.

Geen kosten gemeente
Strukton hecht er veel waarde aan dat er een kwalitatief hoogwaardige brug wordt opgeleverd aan de gemeente en dat alle restpunten naar tevredenheid worden afgewerkt. De werkzaamheden vallen binnen de overeengekomen garantiebepalingen. Voor de gemeente zijn hier dan ook geen kosten aan verbonden.

Advertentie

3 Reacties

  1. Kijk, geen meerkosten. Daar kan gemeente weert iets van leren (station)


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie