Skip to content

Speciaal voor Moederdag een heerlijk zomers wijntje

Redactie
29 april 2015 | 12:10

Advertentie

wijn met roosNaast het fraai alternatief op Moscato d’Asti nu ook een rode variant. De Brighela en Brighela Rosso beter bekend in deze regionen als de beroemde Bloemetjeswijn. Vooral in de zomermaanden zijn de traditionele, sprankelende witte en rode wijnen vaak te hoog in alcohol. De meeste zijn droog en minder geschikt als begeleider van zoete lekkernijen. Diegenen die kiezen voor originaliteit kunnen het beste een Moscato d’Asti of een rode Brachetto d’Acqui nemen. De keuze van de Nederweerter wijnspecialist Alex Storms senior is echter nu gevallen op z’n rode variant.

Sprankelend rood en wit…

Net zoals de beroemde buren beginnen zowel de witte als de rode Brighela als mousserende wijn. De gisting wordt onderbroken, waardoor een natuurlijk restzoet achter blijft. Door deze methode ontstaan de lichtparelingen en de fris lichtzoete smaak, terwijl het alcoholgehalte door de onvergiste restsuiker 4,5 % blijft.

In vergelijking met de DOCG Brachetto d’Acqui en de Mocato d’Asti zijn zowel de rode als de witte Brighela frisser, eleganter en iets minder in alcohol. Juist het frisse van zowel de Moscato als van de Brachetto maakt hem ideaal om een maaltijd mee af te sluiten. Maar ook goed koud uit de koelkast geserveerd, zijn zij heerlijke (zomer) aperitieven, zoals de Italianen hem graag drinken. Tenslotte serveer ze altijd in een Champage-glas en altijd op koude en goede temperatuur (5-6 C)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie