Skip to content

Activiteiten Buitencentrum De Pelen mei 2015

Glendi
26 april 2015 | 11:16

Advertentie

Activiteitenkalender Buitencentrum De Pelen OspelStaatsbosbeheer organiseert elke maand leuke activiteiten in Buitencentrum De Pelen. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die in mei op de agenda staan:

Circusworkshop voor kids – zondag 3 mei
De kinderen gaan aan de slag met Chinese bordjes, diabolo’s, jongleerballen, -ringen en -kegels, eenwielers en een loopbal. Circus Luijten helpt hun op gang en leert ze de leukste kunstjes. Ze laten ook nog wat goocheltrucs zien. De circusworkshops zijn buiten en starten om 14.00 uur. Het eindoptreden is om 15.00 uur zal ongeveer één uur duren. Deelname kost 5 euro per kind, inclusief een pakje drinken. Vooraf reserveren is gewenst en kan per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Lentekriebels – maandag 4 mei
Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ontdek je wat er in het voorjaar gebeurt in de natuur. Met onderweg leuke ontdekopdrachten voor het hele gezin zoals waterdieren scheppen. Er zijn twee tochten; om 11.00 of om 14.00 uur. Starten bij de balie van Buitencentrum De Pelen. De tocht is 2,5 kilometer en duurt 1,5 à 2 uur. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind, incl. dierenpin voor de kinderen. Reserveren is gewenst per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Vollemaanwandeling – maandag 4 mei
Vollemaan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou! Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! Starten om 20.30 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen. De excursie duurt tot 21.00 uur en deelname kost 7,50 euro voor volwassenen en 5 euro per kind. Meer informatie en reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

sPEELse expeditie – dinsdag 5 mei
Tijdens deze wandeling in de prachtige natuur van het Nationaal Park heeft Staatsbosbeheer een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We gaan niet teveel verklappen, maar wie meedoet ervaart letterlijk en figuurlijk dat de Peel een veenmoeras is! Er zijn twee excursies op een dag: om 11.00 en om 14.00 uur die starten bij de balie van Buitencentrum De Pelen. De excursie is 2,5 kilometer lang en duurt 2 uur. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind. Reserveren per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Ga op Roverspad – woensdag 6 mei
Tijdens deze spannende speurtocht voor gezinnen ontdek je het geheim van het zwarte goud! De tocht is 2,5 kilometer lang en duurt ongeveer 1 uur. Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. Deelname kost 2,50 euro per persoon (ook voor volwassenen) en dat is inclusief een broodje bij de vuurkorf bakken na afloop. Je kunt voor of na de speurtocht ook nog naar een vertelvoorstelling van Nico de Verhalenman! Reserveren per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Nico de verhalenman – woensdag 6 mei
Nico de Verhalenman vertelt spannende verhalen in het overdekte Amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Nico vertelt het enige, echte, waargebeurde verhaal van Graaf de Zwarte Raaf en zijn roversbende. Hoewel… of het écht gebeurt is weten we niet, maar boeiend is het wel. Spannende voorstelling voor iedereen die van verhalen houdt. Nico vertelt om 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Een kaartje kost 2,50 euro per persoon en is verkrijgbaar bij de balie van het Buitencentrum. Voor of na een voorstelling kun je ook nog meedoen aan de speurtocht Het Roverspad!

Fotoworkshop voor kinderen – donderdag 7 mei
Natuurfotograaf Bob Luyks geeft een fotoworkshop voor kinderen bij Buitencentrum De Pelen. Bob laat zien hoe je hele mooie natuurfoto’s kunt maken en hij vertelt ook nog van alles over de natuur! Je leert vooral goed kijken en krijgt tips en trucs over fotografie. Deze workshop kun je met elke digitale camera doen, maar je moet wel je eigen camera meenemen! De workshop start om 10.00 uur bij het Buitencentrum en duurt tot 12.30 uur. Deelname kost 15 euro per kind en er is plek voor 15 deelnemers. Meer informatie en reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

Knutselworkshops voor kinderen – donderdag 7 mei
Voor kleuters zijn er leuke dierenmaskers en een kaboutertas. Kinderen vanaf 6 jaar gaan aan de slag met een nestkastje, een insectenhotel, een insectenpotje of een dromenvanger. De workshops zijn tussen 13.00 en 16.00 uur in de Peelboerderij bij het Buitencentrum De Pelen. Bij de balie van het Buitencentrum koop je voor 5 euro een ‘strippenkaart’. Hiermee kun je drie knutselwerkjes maken, die je zelf uit kunt kiezen. Voor 7,50 euro extra timmer en schilder je je eigen nestkastje. Reserveren is niet nodig, behalve bij grote groepen.

Peel Ontdektocht Lentekriebels – vrijdag 8 mei
Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer ontdek je wat er in het voorjaar gebeurt in de natuur. Met onderweg leuke ontdekopdrachten voor het hele gezin zoals waterdieren scheppen. Er zijn twee tochten op een dag; om 11.00 of om 14.00 uur. Starten bij de balie van Buitencentrum De Pelen. De tocht is 2,5 kilometer en duurt 1,5 à 2 uur. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind, incl. dierenpin voor de kinderen. Reserveren is gewenst per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Optreden 21Boeket Blues Band – zaterdag 9 mei
Het Peelpodiumseizoen start met een swingend optreden van de 21Boeket Blues Band. Deze Nederweerter Blues Band staat voor onversneden blues, instinctieve improvisatie, eerlijke emotie, swing en herkenning. De avond start om 20.00 uur en zal tot ongeveer 22.30 uur duren. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Moederdagwandeling – zondag 10 mei
Zet moeder in het zonnetje en trakteer haar en jezelf op Moederdag op een inspirerende Moederdagwandeling. Met opdrachtjes die je zintuigen prikkelen! Kinderen gaan bovendien een mooi natuurschilderijtje maken om moeder mee te verrassen (pstt, niet verklappen). De activiteit start om 11.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen. De tocht is 2,5 kilometer lang en duurt 1,5 uur. Deelname kost
5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind. Tip: na afloop van de excursie kun je naar een optreden van Jos Leijen & Kees van Hooff in het overdekte Amfitheater van De Pelen! Reserveren is gewenst en kan per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497

Optreden Jos Leijen & Kees van Hooff op het Peelpodium van De Pelen – zondag 10 mei
Zanger/gitarist Kees van Hooff heeft 10 jaar lang in verschillende clubs aan de Côte d’Azur opgetreden. Sinds een paar jaar woont hij weer in Weert en speelt hij regelmatig op in de omgeving. Hij speelt en zingt nummers van de singer/songwriters uit de sixties. Veel country, ballads en meerstemmige songs van o.a. Simon & Garfunkel, The Everly Brothers. Hij wordt begeleid door zijn vaste duo partner Jos Leijen. Daarnaast zingt Marion Gerits ook een aantal songs mee. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Dauwtrappen – donderdag 14 mei
Dauwtrappen met Hemelvaart is een goede traditie bij Staatsbosbeheer. Eerst ga je met je blote voeten in het gras trappelen om goed wakker te worden, daarna fris en monter op pad voor een stevige wandeling. Na afloop staat de mand met broodjes en koffie klaar! De wandeling start om 7.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen. De route is 3 kilometer lang en duurt 1,5 à 2 uur. Deelname kost 10 euro per volwassene en 7,50 euro per kind. Max. 30 deelnemers en online reserveren via www.staatsbosbeheer.nl/depelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

Bijenmarkt en muziek – zondag 17 mei
Van 12.00 tot 17.00 uur is er een kleine bijenmarkt bij Buitencentrum De Pelen. Imkervereniging Ambrosius Peelland uit Deurne geeft informatie over bijen en verkoopt verschillende producten die met bijen te maken hebben. Er is vooral veel ruimte gereserveerd voor plantenverkoop! Kinderen kunnen kaarsjes, een insectenhotel en drijfbloemen maken. Om 13.30 en 15.00 uur zijn er optredens van de Beek & Donkse Coöperatieve Stoomblaasmaatschappij in het overdekte Amfitheater. De kapel neemt je mee op een muzikale wereldreis die diverse landen zoals Spanje, Amerika, Duitsland, Tsjechië, Italië en andere waaronder natuurlijk ook Nederland aandoet. Entree is een vrijwillige bijdrage en aanmelden niet nodig.

Optreden JazzMinded! op het Peelpodium – zondag 24 mei
JazzMinded! is een kwartet door de wol geverfde muzikanten uit de regio Weert. Het repertoire bestaat voor een deel uit covers, welke soms wel zeer eigenzinnig bewerkt worden. Maar ook eigen werk wordt niet geschuwd.  Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Optreden Tössedoôr op het Peelpodium – maandag 25 mei
Tössedoôr bestaat uit een aantal dames en heren die met begeleiding van accordeonmuziek een greep uit hun repertoire ten gehore brengen. Vaak wordt er door de groep meerstemmig gezongen. Ze spelen en zingen Nederlandstalige of Limburgse liedjes uit (groot)moeders tijd. De kleding van Tössedoôr is ook in de stijl van vroeger, zodat het geheel qua zang en uitstraling mooi op elkaar aansluit. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

sPEELse expeditie – zondag 31 mei
Tijdens deze wandeling in de prachtige natuur heeft Staatsbosbeheer een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We gaan niet teveel verklappen, maar wie meedoet ervaart letterlijk en figuurlijk dat de Peel een veenmoeras is. Er zijn twee excursies op een dag: om 11.00 en om 14.00 uur die starten bij de balie van Buitencentrum De Pelen. De excursie is 2,5 kilometer lang en duurt 2 uur. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind. Reserveren per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Optreden Zanggroep Timeless op het Peelpodium – zondag 31 mei
Zanggroep Timeless uit Someren-Eind bestaat uit ca. 30 enthousiaste zangeressen en wordt geleid door dirigent Henk Baetsen uit Nederweert. Hun repertoire is divers, een mix van toen en nu, voornamelijk popsongs. Van Marco Borsato tot Pink; alles kan. Veel van hun liedjes zijn dagelijks te horen op de radio, want ze houden hun repertoire up to date. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium.

Buitencentrum De Pelen bevindt zich aan de Moostdijk 15 in Ospel en is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie