Skip to content

Verstandig omgaan met de zon

Redactie
21 april 2015 | 10:00

Advertentie

Medicijnen-column-AlphegaDe lente is volop aanwezig, en gelukkig laat ook het bijbehorende zonnetje zich weer zien. De zon zorgt niet alleen voor licht, warmte en dat je bruin wordt, de zon kan ook (schadelijke) UV-straling leveren.

Eigenlijk wordt de warmte van de zon die we op onze huid voelen, veroorzaakt door UVA,- en UVB-straling. Waarbij UVA het meest aanwezig en UVB het meest schadelijk is. De beste bescherming tegen schadelijke zonnestraling is uiteraard het vermijden van deze straling. Als dit niet mogelijk of gewenst is, kan men zich beschermen met een zonnecrème. De factor van een zonnebrandproduct is bepalend voor de mate van bescherming en geeft aan hoezeer iemand langer beschermd wordt. Zou je normaal na 15 minuten verbranden, dan is dat met een zonnebrand factor 20 pas na 5 uur (300 minuten) het geval. Een product met factor 50 beschermt dan weer 2,5 maal meer dan een product met factor 20.

Breng de zonnebescherming ruim een kwartier voordat je de zon ingaat aan. Op deze manier krijgt het product de tijd om goed in te trekken. Zorg dat de crème voldoende dik en gelijkmatig wordt aangebracht en herhaal het aanbrengen zeker elk uur. Bij flink zweten of zwemmen nog vaker!

Na het aanbreken van het zonneproduct is het product meestal beperkt houdbaar. Vaak zal dit een periode van 1-1,5 jaar zijn na openen. Na deze periode loopt de beschermende werking terug en kan het product minder goed smeerbaar worden. Wees hier dus van bewust als u nog een oude voorraad zonneproducten heeft.

Wilt u verder geïnformeerd worden over zonnebrand producten voor u of voor uw kinderen? Of heeft u vragen over de combinatie van zon met bepaalde geneesmiddelen? 
Loop eens vrijblijvend bij Alphega apotheek Nederweert binnen, wij staan u graag te woord!

Tot de volgende keer!

Jack NausJack JF Naus, apotheker Alphega apotheek Nederweert
Kerkstraat 42, 6031 CH Nederweert
T. 0495-632696,
E. info@apotheeknederweert.nl,
W. www.apotheeknederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie