Skip to content

Virtueel Zorghuis is geen huis van stenen

Redactie
17 april 2015 | 12:23

Advertentie

Virtuele zorg NederweertEen dertigtal belangstellenden heeft donderdagavond in De Pinnenhof meer kennis gekregen van het Virtueel Zorghuis Weerterland en Cranendonck. Onder hen bestuursleden, vrijwilligers en enkele cliënten. Het Virtueel Zorghuis is geen huis van stenen maar een denkbeeldig huis. Het doel is bevorderen dat zorg en welzijn van mensen in hun thuissituatie worden verbeterd. Dat gebeurt met moderne communicatiemiddelen (computers).

Virtueel Zorghuis

De vroegere huisarts Thieu Heijltjes legde uit hoe het Virtueel Zorghuis in de praktijk werkt. Nu werken zorginstellingen vaak zonder van elkaar te weten waarmee ze bezig zijn. Hij noemde het Zorghuis een ideale plek waar informatie van zorginstellingen verzameld wordt. Heijltjes zag in het Zorghuis een ideale plek waar informatie samenkomt, die door de zorgverleners gedeeld kan worden. Het Zorghuis is volgens hem een ideaal hulpmiddel in de zorg en het welzijnsproces van de cliënt.

Regelaar
Jolanda Peeters vertelde dat zij mantelzorger van haar moeder is. Van daaruit is zij regelaar bij het Virtueel Zorghuis geworden. Een regelaar brengt het netwerk van een cliënt in kaart. Een regelaar fungeert als klankbord voor de cliënt. De Weerter oud-huisarts Tjeu Rietjens vertelde over de beveiliging van de gegevens van de cliënt, de overdracht van gegevens tussen computersystemen, rechten van de cliënt en de plaats van het Virtueel Zorghuis in het zorgproces.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie