Skip to content

Ik ben akkoord gegaan met mijn salaris, nu heb ik spijt

Glendi
17 april 2015 | 19:24

Advertentie

Angelique CarisMaandenlang heb je gesolliciteerd. Eindelijk word je uitgenodigd voor een gesprek en je wordt aangenomen. Tijdens het sollicitatiegesprek worden de arbeidsvoorwaarden besproken. Jij bent zo blij met deze baan en gaat akkoord met alles. Maanden later heb je spijt. Had je maar onderhandeld over je salaris tijdens het sollicitatiegesprek.

Onderhandelen hoort erbij

Tijdens een sollicitatiegesprek weet de werkgever heel goed wat hij wil betalen aan jou voor het vervullen van de functie. Jij weet waarschijnlijk ook heel goed wat je minimaal wilt verdienen. Of dit bedrag reëel is of niet, daarvoor zul je je moeten verdiepen in hetgeen gebruikelijk is voor de functie en de sector waarin je gaat werken. Daarnaast spelen jouw werkervaring en kennis ook een rol. De werkgever betaalt uiteindelijk voor hetgeen jij hem te bieden hebt. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet.

Vaak is de salarisonderhandeling de laatste fase van het sollicitatietraject. De werkgever weet dat hij met je verder wil, mits jullie er qua salaris uitkomen. Het kan zijn dat jij het aangeboden salaris te laag vindt, maar bang bent door te onderhandelen de baan te verliezen. Ook kan het zijn dat je bescheiden bent en eerst wil bewijzen dat je het kan.

Het maakt niet uit wat je uiteindelijke beweegreden is, belangrijker is dat je achteraf geen spijt krijgt. Mocht je je eerst willen bewijzen in je functie, bespreek dit dan in de onderhandel fase. Geef wel aan dat je de functie graag wilt uitoefenen  Onderhandelen hoeft echt niet te leiden tot ruzie. Het kan ook zijn dat je het als startsalaris accepteert, zeg dit dan ook. Ook voor een werkgever is het erg vervelend als je uiteindelijk weggaat, omdat het salaris een issue wordt.  Jullie weten dan beiden wat de verwachting is voor een lange samenwerking.

En kan je werkgever hier niet mee omgaan? Dan kun je je afvragen of dit wel de werkgever is, waarvoor je wilt (blijven) werken.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris. Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie