Skip to content

Harrie Koppen maakt Jubileumboek 25 jaar Eynderhoof

Redactie
15 april 2015 | 11:22

Advertentie

Harrie Koppen 1Harrie Koppen verzamelt al meer dan 25 jaar wetenswaardigheden en foto’s over de gebouwen en werkzaamheden in het Limburgse Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

Jubileumboek 25 jaar Eynderhoof

Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van het museum heeft Harrie al deze gegevens en foto’s gebundeld in een prachtig boek. Samen met Frenk Scheepers als redacteur en vormgever heeft Harrie de afgelopen 3 jaar intensief gewerkt aan het boek als eerbetoon aan alle vrijwilligers.

Het boek bevat circa 700 kleurenfoto’s. Elke vrijwilliger heeft wel een plaats in het boek gekregen. Op volgorde van bouwjaar worden de gebouwen beschreven. De geschiedenis ervan, de oorspronkelijke bewoners, de afbraak en de herbouw. Ook de ambachten die in de gebouwen zijn ondergebracht, komen uitvoerig aan de orde, soms met ondersteuning van deskundige vrijwilligers. Groepen die niet in een gebouw zijn ondergebracht, worden apart beschreven, zoals bestuur, gidsen, buurtersgroep, enz.

Het boek is ook belangrijk voor kinderen en kleinkinderen die kunnen zien en lezen hoe de vaders, moeders, oma’s en opa’s als vrijwilliger werken en gewerkt hebben in het museum”, aldus Harrie. “Tevens is het een uitgebreide handleiding voor gidsen en geïnteresseerde heemkundigen en natuurlijk ook voor bezoekers die Eynderhoof beter willen leren kennen.

Het jubileumboek wordt eenmalig uitgegeven door de Stichting Heimschans en bevat circa 260 bladzijden in A4 formaat met harde kaft. Het boek kost € 27,50. Overmaken van kan via Rabobank Weert no: NL 65 Rabo 0302081038 t.n.v. Koppen HMTG, onder vermelding; Jubileum 25 jaar Eynderhoof en graag met mailadres.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie