Skip to content

Ontdek het Graaf van Hornepad

Redactie
13 april 2015 | 9:18

Advertentie

Graaf van HornepadHet Graaf van Hornepad is de langst aaneengesloten wandelroute rond Weert en Nederweert. Op zaterdag 9 mei kunnen wandelaars in groepsverband genieten van het pad tijdens de tweede Graaf van Horne (GvH) wandeldag. Net als in 2014 wil ultraloopster Riet Emans het 93 kilometer lange pad in één keer afleggen.

Ontdek het Graaf van Hornepad

Het Graaf van Hornepad voert vanaf het NS station door maar liefst tien natuurgebieden rondom Weert. Vanaf de start waan je jezelf al snel in een andere wereld. De route gaat van het centrum via de wijk Graswinkel richting Moeselpeel en De Krang naar Swartbroek, de Ellerschans en Tungelroy. Na de stuifzanden van de Tungeler Wallen bereiken wandelaars Stramproy. Dan zitten er 28 km op.

De grens over
Vanaf het kerkplein in Stramproy loopt het pad richting België, het Stramprooierbroek, het Vosseven, de Smeetshof, de Laurabossen en via de IJzeren Man naar café Dennenoord. Een afstand van bijna 35 km. Vanaf Dennenoord start de derde etappe. Die brengt wandelaars o.a. naar de Boshoverheide en het Weerterbos. Via de Daatjeshoeve in de gemeente Nederweert en Laar keert het Graaf van Hornepad terug richting centrum en het eindpunt bij het station.

Monstertocht of net iets minder
Riet Emans start op zaterdag 9 mei om 6.00 uur aan haar monstertocht vanaf het station. De GvH wandeldag is bedoeld voor wandelaars die gewend zijn wat kilometers te maken. Deelnemers kunnen kiezen uit circa 28 km, circa 63 km of 93 km. Het globale tijdschema ziet er als volgt uit: start Station Weert: 6.00 uur. Verzorging / start op kerkplein Stramproy (29,2 km): 10.00 uur. Verzorging / start bij café zaal Dennenoord (IJzeren Man) (63,2 km): 16.30 uur, aankomst station Weert: (93,1 km): 21.30 uur.

Aanmelden
Om de verzorging en pendeldienst te kunnen organiseren, is het nodig dat deelnemers/sters zich aanmelden. Dat kan bij padcoördinator: Theo Beelen, e-mail theobeelen@planet.nl. Daar kunnen wandelaars ook terecht voor informatie over het Graaf van Hornepad. Deelname aan de Graaf van Hornepad wandeldag is gratis. Wandelaars dienen voor eigen eten en drinken te zorgen. Voor koffie, thee en water op de rustplaatsen zorgt de organisatie. Het aantal deelnemersplaatsen is beperkt.

Ook voor minder geoefende wandelaars
De tweede editie van de GvH wandeldag is voor geoefende wandelaars. Maar iedereen kan het Graaf van Hornepad het hele jaar door verkennen. De route kan namelijk ook in kortere etappes worden afgelegd. Er is een wandelgids (4e druk 2010) te koop bij Bruna in Weert die het Graaf van Hornepad in zestien etappes beschrijft. Het pad is te herkennen aan geel-blauwe markeringstekens.

Foto: Ondanks het slechte weer heerste er een uitstekende sfeer onder de deelnemers van de eerste Graaf van Hornepad wandeldag (foto: Weertdegekste)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie