Skip to content

Merefeldia deelt de punten met Budel

Redactie
12 april 2015 | 17:14

Merefeldia tegen BudelMerefeldia heeft in haar strijd naar de titel twee dure punten laten liggen tegen Budel. Na een uitstekende eerste helft en een mindere tweede bleef het scorebord uiteindelijk steken op 1-1.

Tijdens het begin van de wedstrijd werd al meteen duidelijk dat er deze middag twee voetballende ploegen op het strijdtoneel tevoorschijn kwamen. Merefeldia startte agressief en aanvallend. Budel had hier zichtbaar moeite mee, maar speelde zich hier via het middenveld vaak onderuit.

De aanvallende instelling van Merefeldia wierp meteen zijn vruchten af. De kansenteller liep in de beginfase opvallend hoog op. Een voorzet van Ken Boonen richting de eerste paal werd nipt naast geschoven door Koen Vaas. Enkele minuten later werd een voorzet van Koen van den Beucken met pijn en moeite tot hoekschop verwerkt voordat wederom Koen Vaas tot een doelpoging kon komen. De derde keer was het wel raak.

Fahim Shakib stuurde Sven Gommers de diepte in richting het vijandelijke doel. Na een lange sprint en een toestormende Don Driessen in aantocht besloot hij met een sliding de bal te verlengen. Richting doel ging de bal niet. Wel belandde hij voor de voeten van de mee doorgelopen Koen Vaas. Vaas bleef erg rustig en schoof hem vanuit een moeilijke hoek knap binnen met zijn linkervoet: 1-0.

Het einde van de aanvallende impulsen bleek nog steeds niet in zicht. Aanvoerder Jack Vonken stuurde aanvaller Ken Boonen de diepte in. Boonen, die zijn tegenstander eruit sprintte, schoot zonder aarzelen richting doel. Het leer verdween echter voorlangs het doel. Na een half uur spelen ontving wederom Boonen, die was verhuist naar de rechterkant, de bal. Hij soleerde om drie spelers heen, waarna hij besloot eens uit te halen. Doelman Driessen had zichtbaar moeite met de bal, maar kon het schot ternauwernood tot hoekschop verwerken.

In het verdere verloop van de eerste helft bleef het, vergeleken met het voorgaande half uur, redelijk rustig. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waardoor er weinig tot geen kansen meer te noteren waren. En de 1-0 ruststand een feit werd.

Na de thee kwam er een onherkenbaar Merefeldia uit de kleedruimtes. Budel had duidelijk de touwtjes in handen de tweede helft. En waar Merefeldia haar kansen kreeg in de eerste helft gebeurde het tegenovergestelde in de tweede helft.

Een kwartier na rust schoot Rick Bogers van dichtbij snoeihard binnen. De uitstekend keeperde Roy Looijen wist op wonderbaarlijke wijze het schot te blokkeren. De afvallende bal kwam voor de voeten van Koen Bogers die zich in een duel met Mark Smolenaers gemakkelijk liet vallen. Scheidsrechter Adriaans twijfelde geen moment en kende een strafschop toe. Aanvoerder Michiel Henkelman nam de verantwoordelijkheid op zich. Hij bleef uiterste rustig en tekende met een schot in de linkerhoek voor de 1-1.

Merefeldia kreeg de grip nauwelijks terug. Rick Bogers bepaalde het spel en zorgde ervoor dat Budel bleef aandringen en enorme kansen op de voorsprong kreeg. Jasper Beerten kreeg de bal voor zijn voeten en besloot uit te halen. Het was Looijen die wederom sterk redde op het schot. Even later was het weer Jasper Beerten die het van twintig meter eens probeerde. Ditmaal was doelman Looijen machteloos, maar zag tot ieders geel-zwart geluk de bal op de lat belanden.

De grootste kans voor de Nederweertenaren diende zich tien minuten voor tijd aan. De tot tweede spits gebombardeerde Maikel Hermans had veel ruimte voor zich en zette het op een lopen. Michiel van der Steen volgde echter op de voet en maakte het Hermans zo moeilijk mogelijk. Na een lange sprint ontbrak het Hermans aan kracht en geluk waardoor Driessen de bal makkelijk op kon rapen.

Het slotoffensief van Merefeldia betekende wel ruimte en kansen voor Budel. Invaller Tim Bombeeck was er tweemaal dichtbij. De eerste keer was het uitblinker Looijen die een zeker doelpunt degradeerde tot hoekschop. En de tweede keer was het de lat die redding bracht op een mooie poging van veraf.

In de absolute slotfase kon het alle kanten op. Beide teams speelde voor de overwinning waardoor er veel ruimtes ontstonden. Over en weer werden ballen de zestien meter in gepompt in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen. In de slotseconde was het Huub Vonken die nog dicht bij de winnende treffer was. De invaller kreeg de bal plots op zijn hoofd en probeerde met alle kracht die hij had het leer richting doel te krijgen. De kopbal was helaas niet goed genoeg om Driessen voor een tweede maal te verschalken, waardoor de 1-1 tussenstand de eindstand werd.

Doordat concurrent DESM uithaalde tegen Leveroy en Maarheeze vakkundig won van Naard Vaes’ Ell, moet Merefeldia genoegen nemen met een derde plaats op de ranglijst. Het staat drie punten achter de nummer een DESM en op gelijke hoogte met Maarheeze, die echter voorblijven op doelsaldo. Daar kan Merefeldia zelf volgende week verandering in aanbrengen tijdens het onderling ontmoeten in en tegen Maarheeze.

Wekelijks publiceren we in overleg met Daan Knapen en Joep Gommans de wedstrijd verslagen van het eerste van Merefeldia op Nederweert24.