Skip to content

Forse boete voor niet opruimen hondenpoep

Redactie
7 april 2015 | 11:01

Advertentie

Hondenpoep afvalbakken geplaatst in NederweertWaar het bij de overlast van hondenpoep vooral op aankomt, is het gedrag van het baasje. In Nederweert is er helaas nog een aantal hondenbezitters die de boodschap van hun hond niet opruimen. De gemeente treedt naar eigenzeggen handhavend op, maar je kunt helpen door klachten door te geven aan de gemeente.

Forse boete voor niet opruimen hondenpoep

Als je overlast ervaart, kun je eigenaren zelf op hun gedrag aanspreken, je klacht doorgeven aan de BOA of melden via het Meldpunt Openbare Ruimte. De gemeente zal handhavend optreden als ze hondenbezitters betrappen op het niet opruimen van de hondenpoep. De boete voor het niet opruimen van hondenpoep bedraagt € 147,00 en voor het niet aanlijnen van de hond € 97,00!

Begin 2013 zijn er speciale afvalbakken voor hondenpoep geplaatst en hondenspeelveldjes aangelegd. Helaas ervaren diverse bewoners nog steeds overlast/ergernis van hondenpoep. Vooral plantsoenen die worden omgevormd van struiken naar gras zijn voor menig hondenbezitter een uitermate geschikte locatie om de hond uit te laten. Een klein gedeelte van de baasjes ruimt de boodschap echter niet op.

Het gedrag van deze hondenbezitters en het niet opruimen van de hondenpoep zorgt voor steeds meer overlast en irritatie van buurtbewoners. Vaak zijn het steeds dezelfde mensen uit de eigen wijk die de overlast veroorzaken. Het uitlaten van honden in speelveldjes en zandbakken is helemaal ongewenst. Ook het deponeren van hondenpoepzakjes in trottoirkolken mag niet en zorgt voor verstopte kolken.

Advertentie

32 Reacties

  1. Eindelijk
    Het wordt ook is tijd , dat zij eens gaan controleren.
    Toch moet ik het nog eerst een zien.

  2. Wel erg lage boetes ? , bij tweede overtreding meteen hond in beslag nemen en niet meer teruggeven !!
    DAN LEREN HET ZE MISSCHIEN EENS DIE VETZAKKEN !!!!!!

  3. DIE BAKKEN ZIJN PURE GELDVERSPILLING!
    -GEWONE VUILNISBAKKEN ZIJN TENMINSTE OOK VOOR DE VELE SMERIGE MENSEN DIE NEDERWEERT VERPOEPEN!
    -VUILNISBAKKEN ZIJN 50% GOEDKOPER, NIET ALLEEN IN AANSCHAF, MAAR OOK In PERSONEELSKOSTEN AANGEZIEN ER dan MAAR 1 ROUTE HOEFT WORDEN GEREDEN I.P.V. 2…

  4. We betalen toch hondenbelasting voor het opruimen van de hondenstront? Of waar betalen we het dan voor? Dat ene hondenuitlaatveldje in heel nederweert? Sorry maar ik ruim het dus niet op als mijn hond het in de struikjes doet of op de groenstrook langs de weg (ik bedoel dus niet op een speelveld of dergelijke want dat hoor je gewoon op te ruimen).

    • Met andere woorden jij laat je hond los lopen , of jou riem is langer dan 150 cm ??

  5. ik ruim gewoon mijn hond op hoef ik nergens meer na te kijken
    gratis af te halen k#telikkertje met pindakaas allergie

  6. Ik erger mij aan al die poep op de stoep. Wij hadden katten en die bleven in huis of achterom met een bescherming dat ze niet weg konden. Dus ik vind dat jezelf verantwoordelijk bent om de gemeente schoon te houden. Jullie honden bezitters zouden het toch ook niet fijn vinden als je in een rolstoel rijd en door de stront rijd, omdat je slecht ziet. Kom je thuis rijd je het door je eigen huis. Gemeenschap zijn wij samen.!!! Dus lieve mensen ruim de stront op. Maar geniet van jullie dier.

  7. Misschien word het tijd om de BOA een keer avonddienst te geven.
    En dan een rondje door Ospel te rijden.
    Heb meegemaakt dat ik iemand aansprak en kreeg toen een grote bek terug waar ik me mee bemoeide.
    In het appartement het Speulke is nl iemand die zijn hond altijd op de stoep laat schijten.
    Aso volk noem ik dat !!

  8. Van 9 tot 5 zouden er BOA’s rondlopen? Nog nooit een in levende lijve gezien.

    Laat ze ook een ‘s-avonds werken als de meeste honden na reguliere werktijd nog eens worden uitgelaten in het donker…. Maar dan zie je de BOA’s niet!

    Rotzooi van je eigen beesten dien je op te ruimen, maar dan moet je ook de (dure) hondenbelasting fatsoenlijk besteden aan uitlaatveldjes, etc. en niet als melkkoe van de Gemeente zien.

  9. Zeker.velemalen per dag komen op de lindensraat eigenaren met honden en laten alles liggen.ook tussen de bejaarde woningen acasiastraar lig een groen strook waar eigenaren de honden hun behoeften laten doen.ondanks er borden staan voor verboden honden te poepen.veel kinderen spelen hier op die groen strook.maar altijd poep onder de schoenen als ze thuis komen. Spreek je iemand aan krijg je een groote mond.

  10. sorry maar ik ruim de stront altijd op,maar nu nog alleen op de grasvelden als mijn hond in de struiken poept had ik de drol in het zakje en mijn eigen schoenen vol hangen.
    dus helaas daar bedank ik voor

  11. ik geef de heer van oekel gelijk.doe mijn hond ook weg ben ik hier ook vanaf de hond zou zich een keer los rukken van de lijn zien ze het 97€ boete. nee,nee mij niet gezien .

  12. In 1945 hadden ze NSBérs komen die landverraders nu ook weer terug.. vooral doorgeven dat er een hond kak waar het niet mag , kijk eens naar de paarden kuttels die op de weg liggen , hoor ik niemand over .

  13. En wat heeft de gemeente voor oplossing voor de kattestront in mijn voortuin? Valt dat onder dezelfde regeling?

  14. Schrap de honden belasting, kunnen we heel veel zakjes van kopen. Ik zie het nut van de belasting niet meer in. Zelf opruimen en zelf zakjes kopen, en die paar bakken voldoen niet, zijn er veel te weinig. Ik moet 100 euro belasting betalen, waarvoor??? Omdat iemand die 35 bakken leeg moet maken? Voor al dat belastinggeld wat de hondenbezitters moeten betalen, maak ik ze ook schoon,

  15. Straks nog een KLEINE opmerking gemaakt aan persoon die aan het bellen was,en niet zag wat er gebeurde.
    Hij vond dat niet leuk!!

  16. Waarvoor wij honden belasting moeten betalen is de vraag?
    Vroeger was het voor de hondenkar geloof ik , nu voor de kas te spekken denk ik!
    Maar dat houd ook in dat de gemeente er ook meer voor terug moet doen.
    Zij zouden alle regels nog eens duidelijk mogen maken , via deze site of het weekblaadje.
    En het geeft hondenbezitters ook geen vrij stelling om de hondenpoep te laten liggen.

    En reacties van dan doe ik hond weg , zegt meer over het baasje.
    Zulke mensen zijn geen huisdier waardig.

    Reacties over katten en paarden heeft niks met het hondenbeleid te maken.
    Bij zulke reactie heb ik het idee dat men hun eigen foutief gedrag willen goed praten.
    Natuurlijk horen mensen de katten op eigen terrein te houden.(HUISDIEREN)!!
    Tip: heb je last van katten stront , vang het dier en laat de kat/ poes ophalen door de dierenambulance.
    Die brengen het dier na het dierenasiel , en daar kan dan de eigenaar het dier ophalen na betaling van de gemaakten kosten.

    Nog een tip: voor hondenbezitters die het teveel moeite vinden om de drollen van hun hond op te ruimen .
    Bel de dierenambulance of ga er mee naar het asiel om er afstand van de hond te doen.
    Natuurlijk zijn hier wel kosten aan verbonden , maar is goedkoper als een boeten.
    Zo krijgt de hond ook nog eens een goed baasje!!!

    Tot slot:
    Hondenbelasting of geen hondenbelasting , als baasje hoor je gewoon de stront van je hond op te ruimen.
    Je hond kan dat zelf niet!!

    Voor paarden bestaat ook zoiets van poep / opvang zak.

  17. Als je een dier wil, moet je er ook voor zorgen! Stront opruimen hoort erbij, maar achteraf, in berm of struik, daar is geen hinder.
    Hondenbelasting per direct afschaffen, zeker als gemeente geld besteed aan andere dingen
    Boa krijgt wel salaris, maar wat doet hij eigenlijk?
    Belachelijk als iemand boete krijgt voor loslopende brave hond.
    Er is in Nederweert een valse hond, meerdere meldingen van geweest bij politie, maar politie vind niet ernstig genoeg?! Dat valse beest liep van de week weer los achter eigenaren aan.
    Vriendjes politiek!

    Ik vind dat er genoeg ruimte moet zijn, voor hondenbezitters. Zeker gezien hoge inbraakgolf van afgelopen weken, miet het bezit van een hond juist worden aangemoedigd. Mensen met hond, maken nog een ommetje, er is meer sociale controle op straat.
    Wees reëel, denk na waar het in t leven echt om gaat! Hou gewoon rekening met elkaar.

    • over welk soort / ras hond heeft u hier
      niet dat soort of ras er toe doen .
      ik zou graag weten als het over de hond gaat waar ik aan denk.

  18. het is jou HUISDIER dus opruimen die stront.
    Hondenbelasting staat daar buiten!!!

  19. Ik ben het helemaal met Sacha eens, honden zijn goed voor de sociale contacten, oudjes moeten nu naar buiten, en maken vaak een praatje. Prima toch, ik ben zelf ook niet te beroerd om de drollen op te ruimen, maar meestal trap je dan in de poep van anderen. Opruimplicht, prima, maar het lijkt nu wel, of iedereen tegen honden is. Ze zijn wel altijd blij, als je thuiskomt. Dus laat de hondenbezitters, blije hondenbezitters zijn.

  20. Ik ben het er mee eens dat als iedereen zijn “eigen” drol opruimt er helemaal geen probleem is. En laten we dan aub niet zo schijnheilig gaan doen over een drol die ver in de struiken ligt waar niemand komt.
    Maar als de BOA’s werkelijk avonddiensten zouden gaan krijgen is het wel zo fijn als ze dan ook een oogje in het zeil gaan houden rondom Sporthal de Bengele. Een drol die na 2 regenbuien weg is veroorzaakt veel commotie (wat overigens begrijpelijk is) maar over andere ergernissen hoor ik hier niets …

    * Roep alle hangjongeren bijvoorbeeld eens bijeen en ga met ze naar de oorzaak in de Brugstraat. Die gasten zijn allemaal doof volgens mij als je hoort hoe hard hun autoradio’s staan…
    * Wil degene die in de omgeving van Sporthal de Bengele druk is geweest met vlaggetjes deze ook weer opruimen ? Iemand steekt heel zorgvuldig gekleurde vlaggetjes in hondendrollen. Ik snap je statement en begrijp het effect van de vlaggen ook maar kun je ze aub ook opruimen als de drol vergaan is ? ANDERS BEN JE WAT MIJ BETREFT GEEN HAAR BETER !

  21. deel 2…

    Dit is namelijk MILIEUVERVUILING en ook strafbaar. En geloof me dan kom je niet weg met een boete van 147 euro.
    Ik zag laatst ook geplastificeerde papieren met een mooie uitleg over de APV enz met nietjes in een boom zitten. Is dit uw boom ? Nee ! En dus is het vernieling volgens het wetboek van strafrecht, en ook strafbaar !!!

    Daarnaast is het voor veel Nederweertenaren ook heel moeilijk om hun vuilnis IN een prullenbak te gooien. Zelfs als er eentje op een paar meter afstand staat

    Allemaal ergernissen waar iets over te zeggen valt, dus laten we er aub samen iets van maken en dit dan zo houden

    • Je kunt zeggen wat je wil , maar het werkt wel.
      Zeker 90% minder honden poep daar!!

  22. Zeikerds!
    Een drol is niet weg na een regenbui.
    In het kader van overbemesting en uitspoelen van fosfaat en stikstof naar het grondwater wat wordt opgepompt voor de humanitaire sector (…..).
    Uw hondestront komt in mijn badkuip!

    2 keuze’s:
    – Je ruimt de stront op
    – Je ruimt de hond op

    1 honde(n)drol staat gelijk aan 1.200 kg fosfaat per hectare. Boeren mogen maar 50 kg uitrijden op hun land.

    Hoop slappe zeiver dus, doet er allemaal niet toe. Slap verhaal van mij. Maar ruim gvd gewoon die stront op.

  23. Helder verhaal Sjoerd. Daar is geen drol tussen te krijgen! Misschien een derde keuze? De baas van de hond die de stront niet opruimt, opruimen. Nee, dat is te gortig……

  24. Nu 12 dagen verder , en nog niks van controle gezien.
    Door het uitblijven van de controle neemt de hondenpoep overlast weer toe.
    Zelfs de hondenspeelweide bij de sporthal wordt gebruikt , als hondenuitlaatplaats.
    Ook in de hondenspeelweide geld een opruimplicht.
    Die groene bak bij de poort is er niet voor niks.

  25. Stelletje zeikers. Wat een onzin allemaal,moeten we ook de mensen die het vuurwerk niet opruimen rond de jaarwisseling ook allemaal opruimen.

    Laat die Boa gewoon eens werken op tijden dat een hond word uitgelaten. Tussen
    S’morgens 4uur en s’avonds 11 uur, en iedereen met z’n eigen bemoeien!!!

    • gewoon de stront van je hond opruimen.
      dan is er ook geen probleem , en valt er ook niks te zeiken.
      maar de grootste zeikers zijn die de stront niet opruimen, en alles verzinnen om zich eruit te lullen.

      En controle of beter gezegd de pakkans vergroten , daar draait het om.
      En €147.00 boete is een lachertje.

  26. En hoeveel verbalen zijn er al uitgeschreven?
    Volgens mij nog niet 1.
    Ik denk dat de honden bezitters die de poep van hun huisdier niet opruimen , maar eens aan de schandpaal mogen .
    zij vragen er zelf om!!!

    • Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten. Ken je dat spreekwoord, Ron, daar lijk jij op

    • Moeke
      Ben jij bang om aan de schandpaal te komen ?
      Je hebt het al eerder aangegeven dat je het ook niet zo nauw neemt!!
      Ik heb het duidelijk over de … die het allemaal normaal vinden dat hun hond/en overal kunnen schijten.
      bij mensen in de tuin /oprit/ speeltuin enz:
      Even voor de duidelijkheid , binnen de bebouwden kom zijn er geen honden uitlaatplaatsen.
      dus geld er een opruim plicht!!
      Er is wel een een uitzondering , en dat is voor mensen met een lichamelijke beperking.
      En schijnbaar hebben een groot aantal honden bezitters hier last van!!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00

Advertentie