Skip to content

Nieuwe namen Raadpop Festival

Redactie
3 april 2015 | 20:46

Advertentie

Raadpop NederweertVrijdagavond heeft de organisatie van Raadpop twee nieuwe namen bekend gemaakt die op de eerste editie van dit nieuwe festival in Nederweert komen spelen.

Aan de line-up zijn toegevoegd: The Cool Quest en Bells of Youth.

Raadpop is een gratis festival met een vertrouwde feel. Op vrijdag en zaterdag 24 en 25 juli 2015 is het Raadhuisplein the place to be voor iedereen die wil genieten van het mooiste wat er is: muziek, muziek en nog eens muziek! Zowel Nederweerter bands als landelijk bekende groepen zullen het RaadPoppodium bevolken. RaadPop is hét nieuwe gratis festival dat je niet mag missen!

Kijk hier voor de namen die eerder bekend zijn gemaakt.

The Cool Quest

The Cool Quest op Raadpop

Met de release van “Funkin’ Badass” is The Cool Quest door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent. Het is de eerste single van het gelijknamige debuutalbum dat in samenwerking met producer Marcel Tegelaar (o.a. Eefje de Visser, Krystl) werd opgenomen en op 24 oktober 2014 verscheen. De tweede single “Shine” spreekt een breder publiek aan en de bijbehorende videoclip verkrijgt aandacht op o.a. 101Barz, Puna, State en XiteTV.

Bells of Youth

Bells of youth

Bells of Youth bracht 24 maart 2014 haar debuutalbum, genaamd ‘BOY’, uit. Mede dankzij een crowdfunding campagne mogelijk gemaakt, dook Bells of Youth de studio in met producer Martijn Groeneveld (Blaudzun / Case Mayfield ). Ze waren te gast in De Wereld Draait Door en presenteerden twee dagen later in een uitverkocht Paradiso hun debuut live. Met het nummer She Said/He Said werd Bells of Youth uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM, waar het nummer op de playlist stond, en werden ze Radio 2 talent. Bells of Youth is door tijdschrift OOR in januari 2014 uitgeroepen als één van de beloftes voor 2014, was tijdens de 15 optredens met Popronde 2013 op verschillende plekken in Nederland live te horen en te zien en speelden in de zomer van 2014 op zo’n 40 festivals waaronder Paaspop, Zwarte Cross, De Beschaving, Noorderzon en Sziget Festival in Hongarije.

De muziek van Bells of Youth is een combinatie van lentebloesem, pas geboren lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt. Noem het ‘indiepop’, of ‘harmonische electrofolk’, of verzin zelf iets, de optredens van Bells of Youth staan in ieder geval garant voor een glimlach op je gezicht. De band is ontstaan uit een hechte vriendschap en die intimiteit is tijdens hun optredens duidelijk te voelen. Gelukkig uiten de vrouwen van Bells of Youth hun vriendschap niet in gekwebbel boven een plens verse muntthee, maar in pakkende liedjes.

Momenteel werkt Bells of Youth aan haar tweede album waarvan de release gepland staat in het najaar. Live is Bells of Youth in het voorjaar op 15 verschillende podia in Nederland te zien als voorprogramma van Sven Hammond.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie