Skip to content

Eigen bijdrage wordt hoger

Redactie
1 april 2015 | 11:23

Advertentie

Vals geld Nederweert

Veel mensen die een bepaalde vorm van zorg of ondersteuning ontvangen, betalen hiervoor een eigen bijdrage. Tot eind 2014 kreeg iedereen een korting op de eigen bijdrage, op grond van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg). Met de invoering van het nieuwe zorgstelsel is deze wet echter komen te vervallen. Dat betekent dat jouw eigen bijdrage dit jaar hoger gaat uitvallen omdat de automatische korting komt te vervallen.

Voor diverse vormen van zorg en ondersteuning betaal je zelf een deel van de kosten (de eigen bijdrage). Op grond van de Wtcg kreeg iedereen tot eind 2014 een korting van 33% op dat bedrag.

Hoe hoog wordt de eigen bijdrage?
Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals je inkomen en vermogen, de samenstelling van het huishouden, welke voorzieningen je krijgt en wat deze kosten. In maart krijg je van het CAK de rekening voor de eerste periode van 2015. Dan kun je ook zien wat de hoogte van je eigen bijdrage wordt. Het kan ook gebeuren dat je de factuur pas in de mei ontvangt. Je krijgt dan een rekening over twee perioden. Houd hier rekening mee!

Wil je nu al meer weten over de hoogte van jouw eigen bijdrage? Met het rekenprogramma op de website van het CAK kun je dit globaal berekenen. Op de website van het CAK, www.hetcak.nl vind je meer informatie over de eigen bijdrage.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie