Skip to content

Drie miljoen banen verdwijnen

Glendi
1 april 2015 | 15:24

Advertentie

Angelique CarisAls de voorspellingen kloppen, zullen veel taken in de toekomst worden overgenomen door robots en computers. Wie heeft er nog met tekstverwerker wordperfect gewerkt? Dat was in de jaren ‘ 90 de normaalste zaak van de wereld. Nu 25 jaar later is het al lang achterhaald. In korte tijd heeft de computer de wereld veroverd. We kunnen niet meer zonder. Dit gaat ook gebeuren met de komst van robots. Nu lijkt het nog een ver van mijn bed show.

Waarom studeer ik nog?

Als we nu een studiekeuze maken, is het uitgangspunt een BEROEP. Dat gaat veranderen. De focus komt te liggen op het ontwikkelen van vaardigheden en het vergroten van je kennis. Een foute keuze bestaat dan niet meer. Je leert altijd wel iets. Wel is het belangrijk je te ontwikkelen in vaardigheden die bij je passen. Misschien dat we op deze manier onze jongeren ook de keuzestress kunnen besparen.

De komst van robots en computers, die onze banen overnemen wordt veelal negatief ervaren. Logisch met ons huidige werkstelsel. Geen baan betekent automatisch een ww uitkering voor bepaalde tijd of Bijstand. We kunnen het ook positief bekijken. Werken neemt een groot deel van ons leven in. Er wordt al gesproken over een basisuitkering, waarmee je je vaste lasten kan betalen. Dat zou wel meer rust geven.

Ik vind het af en toe fascinerend te zien hoe intelligent de mens is. Je zet je computer aan en kan communiceren met de hele wereld. Je maakt een robot die ook nog intelligent is. Wij mensen vinden altijd wel een oplossing, ongeacht hoeveel banen er worden overgenomen door robots en computers.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris. Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie