Skip to content

Veiligheid feest Oelemarkt was niet gewaarborgd

Redactie
16 maart 2015 | 16:12

Advertentie

OelemarktVia social media bereikte de gemeente Weert vrijdagmiddag 13 maart het bericht dat er een groot halfvastenfeest zou zijn bij Cafe De Stuiterbal diezelfde avond. Dit evenement met live artiesten zou plaatsvinden op de binnenplaats en in het café. Daarvoor waren o.a. een tent en een technische installatie geplaatst op de binnenplaats. Er was geen vergunning aangevraagd of melding gemaakt van dit feest door de exploitant. Voor een grootschalig evenement zoals dit is dat wel nodig i.v.m. het toetsen van de brandveiligheid, vluchtwegen, geluidsoverlast, maximaal aantal bezoekers, constructieveiligheid van de tent etc. De eigenaar heeft na het spoedoverleg met de gemeente zelf besloten het feest te verplaatsen naar de leegstaande discotheek waar voorheen Club Eleven in was gevestigd.

Burgemeester Heijmans: “Helaas is er over dit feest vooraf geen contact geweest of een vergunning aangevraagd, want er was op de oorspronkelijke locatie wel degelijk een feest mogelijk. De eigenaar is erop gewezen dat hij het feest organiseert voor eigen rekening en risico. Daarmee wordt bedoeld dat als er een veiligheidsrisico is, de eigenaar zelf dit risico draagt als er wat gebeurt. Een ander risico was dat bij onaanvaardbare overlast of wanneer de openbare orde en veiligheid in het gedrag was, het feest stilgelegd zou kunnen worden.” De eigenaar heeft zelf besloten het feest te verplaatsen naar elders. Heijmans: “De reacties op social media over een gemeente die alleen maar tegenwerkt, vind ik erg jammer en onterecht. Stel dat er paniek uitbreekt en er zijn geen vluchtwegen. Ik ben voorstander van een bruisende Oelemarkt maar doe geen concessie aan de veiligheid van de bezoekers en/of omwonenden. ”

De exploitant van café De Stuiterbal krijgt een brief van de gemeente als waarschuwing . Gaat hij nog een keer in de fout, dan volgen er maatregelen conform het Horeca veiligheidsplan van de gemeente Weert. Dit kan een boete of een tijdelijke sluiting betekenen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie