Skip to content

EHBO Nederweert helpt ondernemers bij inspectie verbandkoffers

Redactie
14 maart 2015 | 15:25

Advertentie

BHV_Koffer_Open EHBOOp 20 en 21 maart aanstaande wordt het jaarlijkse NLdoet georganiseerd. NLdoet is een actie van het Oranjefonds met als doel het ondersteunen van activiteiten waarbij burgers betrokken raken bij activiteiten van maatschappelijke organisaties zoals de EHBO vereniging Nederweert.

De EHBO vereniging probeert ook elk jaar een NL-Doet activiteit te ontwikkelen, enerzijds om de betrokkenheid van de Nederweertenaren te verhogen en anderzijds om extra inkomsten te verkrijgen. Voor 2015 is het plan opgevat om ondernemers te ondersteunen bij hun taak als verantwoordelijke voor de veiligheid van hun medewerkers. Onder het motto: Elk bedrijf heeft een goede verbandtrommel nodig!

En ja, natuurlijk hebben bedrijven een verbandtrommel , maar is die nog wel compleet? Is de schaar ontsmet? Zijn de verbandmaterialen nog binnen de wettelijke gebruiksdatum? Druk bezette ondernemers zijn er niet dagelijks mee bezig maar het is wel van belang om van tijd tot tijd op de inhoud van de trommel toe te zien. Met deze taak kan de EHBO helpen.

Via de website www.ehbonederweert.nl kunnen ondernemers kenbaar maken dat hun koffer geïnspecteerd kan worden. De verbandtrommel wordt bij de ondernemers opgehaald en ook weer teruggebracht.

Iedereen die mee wil helpen deze dag, kan zich aanmelden via NLdoet. Er is nog behoefte aan chauffeurs die de koffers gaan ophalen en terugbrengen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Wij van EHBO-koffer.nl zeggen hetzelfde: Elk bedrijf heeft een goede verbandtrommel nodig!

    Maar welke? De regels hierin zijn simpel: Je moet als werkgever zorgen voor een afdoende ehbo-uitrusting afgestemd op het risicoprofiel. Als je bijvoorbeeld met chemische stoffen werkt, zul je een oogdouche moeten aanschaffen. Voor de meeste bedrijven zijn de ‘standaard’ oranje EHBO-koffers. genoeg.

    Lees meer over de verplichtingen op http://www.ehbo-koffer.nl/ehbo-kennisbank/achtergrondinformatie/regelgeving-ehbo/.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie