Skip to content

Gidsen gezocht voor Eynderhoof

Glendi
12 maart 2015 | 18:11

Advertentie

EynderhoofEynderhoof bestaat dit jaar 25 jaar en naar schatting zullen ruim 25.000 mensen het openluchtmuseum in Nederweert-Eind een bezoekje komen brengen. Op dit moment beschikt Eynderhoof over 20 gidsen, maar dit aantal is te weinig om aan de toenemende vraag naar rondleidingen te voldoen. Het museum wil daarom graag haar team versterken met aspirant-gidsen.

Aspirant-gids Eynderhoof

De groepen die je rondleidt, kunnen bestaan uit leerlingen van de basisschool, het voorgezet onderwijs, mensen van middelbare leeftijd en/of ouderen. Voor jongeren zijn er speciale programma’s ontwikkeld waarbij veel doewerk wordt verricht. De groepen zijn dan kleiner en de nadruk ligt meer op begeleiden.

Eynderhoof geeft een goed beeld van het leven op het platteland in de Peel tussen 1900 en 1950. Een team geschoolde gidsen ontvangt er gasten, leidt hen rond en vertelt over hetgeen er allemaal te zien is en over de gebruiken en leefgewoonten van die tijd. De rondleidingen gebeuren op een boeiende en historisch verantwoorde manier. Dat vele bezoekers het waarderen blijkt uit de vele positieve reacties in het gastenboek en uit de toename van reserveringen van groepen.

Elke gids ontwikkelt na verloop van tijd een eigen stijl, zijn eigen verhaal en krijgt voorkeur voor een bepaalde groep. Het uitgangspunt is dat elke gids 10 keer een groep begeleidt. Elke begeleiding duurt drie uur inclusief een pauze. Dat kan in de voor- of namiddag zijn in de periode van 1 april t/m 31 oktober.

Lijkt het je wat? Schroom dan niet en neem contact op. Als aspirant-gids volg je drie cursusbijeenkomsten en krijg een gidsenhandleiding om de nodige kennis en vaardigheden op te doen. Je krijgt dus een gedegen opleiding en je zult merken dat deze “scholing” op een aangename wijze gebeurt. Vanaf 1 april kun je dan als aspirant-gids met een ervaren gids meelopen. Deze oproep geldt natuurlijk ook voor diegenen die nu al vrijwilliger zijn bij Eynderhoof. Je kunt je aanmelden via e-mail info@eynderhoof.nl of telefonisch 0495 – 626 507. Na aanmelding krijg je binnen een week bericht.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie