Skip to content

Vragen over Rumal in Nederweert

Redactie
10 maart 2015 | 9:56

Advertentie

Ruma NederweertStatenlid Renée Wernink heeft in een brief aan Gedeputeerde Staten vragen gesteld omtrent de overlast van het bedrijf Rumal in Nederweert. Omwonenden maken zich al langer zorgen over de volksgezondheid in het algemeen en de neerslag van ijzer- en rubberdeeltjes. Zij beschikken over een 06-nummer dat ze bij overlast kunnen bellen en het bedrijf reageert op klachten maar een oplossing is nog niet in zicht.

Vragen over Rumal in Nederweert

De zorgen werden ook uitgesproken tijdens de Informatiemarkt over Veilig Ondernemen. De grote opgeslagen hoeveelheden baren in het kader van brandveiligheid en de uitstoot van het bedrijf grote zorgen. Burgemeester Evers heeft toegezegd in gesprek te gaan met de omwonenden om te kijken hoe en wat de gemeente eraan zou kunnen doen. De heer Spitters, een buurtbewoner, heeft eieren van zijn hobbykippen laten onderzoeken en vergelijken met andere eieren. Uitkomst is dat het dioxinegehalte beduidend hoger is, echter niet boven de toegestane norm. Volgens Spitters kan men hieruit afleiden dat er duidelijk iets niet klopt.

De vragen van de VVD aan de provincie Limburg gaan over geuroverlast, rubber- en ijzerresten, volksgezondheid, brandveiligheid en handhaven en oplossen.

De VVD realiseert zich dat handhaven niet altijd de beste methode is om tot oplossingen te komen. Toch vraagt de VVD, daar waar nodig, om te handhaven. Immers overeengekomen regels zoals vastgesteld in vergunningen, moeten nageleefd worden. De VVD vraagt aan Provinciale Staten de toezegging dat zij met de ondernemer en de gemeente Nederweert aan tafel gaan om een oplossing zoeken voor de geconstateerde problemen, ongeacht of de ondernemer zich al dan niet aan de vergunningsregels houdt.

Advertentie

12 Reacties

  1. Ik denk dat dit nog meer over last geeft alsde verzinkerij ik heb erg te doen met de om wonen de hier zit niemand op te wachten ik heb zelf gezien en geroken hoe groot de overlast is milieu zaken in Nederweert hebben hun zaakjes dus niet op orde

  2. Het is bewezen dat eieren van kippen meer dioxine bevatten door de uitstoot van uitlaatgassen e.d. Kippen pikken deze stoffen op welke op de grond liggen. Dit is de keuze die je maakt als je kippen buiten laat lopen.

  3. Er is inderdaad veel geur overlast. Wat ook hoofdpijn veroorzaakt.
    Qua brandveiligheid denk ik dat er erg veel mis is , en dat er als er brand uitbreekt de hele omgeving geëvacueerd moet worden. Hoop dat de gemeente dit serieus neemt.

  4. Dioxine komt vrij tijdens verbranding……..
    RUMAL verbrand geen rubber.
    Klagen over hoofdpijn bij rubbergeur…..
    Ik heb nu al te doen met alle werknemers van het bedrijf…..

  5. Zeker mensen,
    Flink afgeven op alle bedrijven hier in de buurt: Rumal, van Aert Zink, Trespa, Unicorn, de boeren, budel zink, Van Gansewinkel, BSN etc. etc.
    Waar willen jullie gaan werken als die allemaal besluiten ergens anders te vestigen of productie omzetten naar andere locaties?
    Goed bezig!

    • Goede reactie, duidelijk dat je hier niet in de buurt woont.
      Anders had je wel anders gepraat.!
      Het is industrie terrein maar ook grote bedrijven moeten zich aan de regels houden en dat is ook met de opslag van rubber zeker niet het geval. Als er brand uitbreekt, ( wat in Weert al verschillende malen gebeurd was ) is het eind zoek.

    • Zo is dat roy!

  6. Mw Wernick stelt goede vragen aan de provincie. Goede zaak dat zij dat doet. zij maakt zich zorgen om de gezondheid van de inwoners van Nederweert.

    Of toch niet??

    Is deze mevrouw Wernick niet de oud-wethouder, die toen haar uiterste best gedaan heeft om Rumal zo snel en zo gemakkelijk mogelijk de benodigde vergunningen te geven? Inderdaad! Deze mw. Wernick die nu heel bezorgd aan de provincie vragen gaat stellen heeft enkele jaren terug zelf Rumal naar Nederweert gehaald en zelf hard gewerkt om met spoed de vereiste vergunningen rond te krijgen, terwijl iedereen wist dat gemeente Weert met spoed van Rumal af wilde. Ja, mw. Wernick heeft er als wethouder keihard aan gewerkt om te zorgen dat Nederweert de “afvalbak “van Weert is. Wat Weert niet wil, is in Nederweert welkom. Rumal is echt niet het enige voorbeeld hiervan.

    De vragen, die ze nu dus stelt is helaas puur een misselijkmakende verkiezingsstunt!~. Hier ga je echt van over je nek.

    Inwoners van Nederweert trap er niet in. Ook hier puur eigen belang ten koste van de gezondheid van ons.

  7. ik ben bijna 2 jaar voor RUMAL gewerkt
    en nooit problemen mij gehaad met de geur of stank
    menssen die willen klaggen blijven aan de gang.
    iedereen heb thuis iets wat van rubber is gemaakt en toch gaan ze klagen dat het stinkt.
    bedrijf is bezeg voor jullie klachten oplossen op het zelfde manier als jullie dat doen op toilet
    lekker geur in te spuiten dat minder stankoverlast worden.
    MAAR VOOR JULLIE ZOU HET NOOIT GOED ZIJN.

    • inderdaad wat een gezeik je hebt bedrijven die door wat ze maken schoon kunnen produceren en je hebt bedrijven die door wat ze maken dat niet kunnen en daardoor overlast kunnen veroorzaken maar ze brengen wel werkgelegenheid op en in weert lag rumal aan de rand van de bebouwde kom maar in nederweert l[gt rumal op een daar voorbestemd industrie terrein en in deze tijd mag je als gemeente nog gelukkig prijzen dat je oude industrieterreinen nog vol krijgt want daar lag een behoorlijk stuk terrein lig sinds de bam vertrokken was en wees een blij dat er weer eens een bedrijf naar nederweert komt in plaats van al dat negatieve gezeik en gezeur

    • Er is toch een groot verschil voor bewoners tussen een rubber verwerkende industrie of een bouwlager van de bam. Kan me voorstellen dat stankoverlast zeker is toegenomen

  8. Rumal moet gewoon over een goede afzuiging beschikken,want het is toch niet normaal dat er oranje aanslag op de kozijnen van buurtbewoners zit.Deze aanslag zit schijnbaar aan de binnenkant van de rubberbanden en krijg je bijna niet meer van de kozijnen af en dat de lak beschadigd is van auto””s.Ja de gemeente heeft hun milieu zaken helemaal niet op orde,ze toleren alles maar.Ze gaan wel kijken naar het veroorzakende bedrijf maar doen er verder niks mee.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie