Skip to content

De gezamenlijke collectebundelingen presenteren zich

Glendi
6 maart 2015 | 8:59

Advertentie

collectebundeling NederweertIn de gemeente Nederweert wordt dit jaar voor de vierde maal een gezamenlijke collecte gehouden. Daarmee wordt een aantal landelijke goede doelen in één keer bij de inwoners van gemeente Nederweert onder de aandacht gebracht. De komende weken worden de goede doelen voorgesteld.

Wanneer komen de collectanten langs?

  • Budschop: maandag 23 en dinsdag 24 maart
  • Leveroy: maandag 23 t/m vrijdag 27 maart
  • Nederweert-Eind: donderdag 26 maart
  • Ospel: maandag 30 en dinsdag 31 maart
  • Nederweert: maandag 30 maart t/m donderdag 2 april

Alzheimer
Eén op de vijf mensen krijgt dementie.  Alzheimer Nederland werkt aan een betere toekomst voor mensen met dementie en hun omgeving. Hun missie is om dementie te voorkomen of te genezen. Het financieren van wetenschappelijk onderzoek is dé manier om de strijd tegen dementie te winnen. Ze werken aan verbetering van levenskwaliteit, geven voorlichting, belangenbehartiging en bieden mogelijkheden voor hulp en lotgenotencontact.

Longfonds
Het Longfonds investeert veel in wetenschappelijk onderzoek. Want gezonde longen zijn van levensbelang. Onze dromen? Kapotte longen repareren, een vaccin tegen astma en een betere behandeling voor ernstige longziekten. Voor dit onderzoek is veel geld nodig. Jij kunt hen daarbij helpen, steun hen. Waarom?
– eén op de vier sterfgevallen komt door een longziekte
– voor 1 miljoen mensen in ademnood

Brandwonden stichting
De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens. De stichting financiert wetenschappelijk onderzoek, ondersteunt artsen en verpleegkundigen, zet campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpt slachtoffers sterker en weerbaarder te worden.

EHBO Nederweert
De EHBO vereniging in Nederweert is in 1964 opgericht. Vanaf die tijd werden er duizenden mensen opgeleid voor hun EHBO diploma, zowel kinderen als ook volwassenen. Naast het opleiden verzorgt de vereniging ook hulpverlening bij evenementen. Elk jaar zijn de vrijwilligers meer dan 1.000 uur aanwezig bij allerlei festiviteiten. Zonder EHBO-ers kunnen veel feesten niet doorgaan. De EHBO is dus onmisbaar. www.ehbonederweert.nl

Fonds verstandelijke gehandicapten
Wil bereiken dat onze samenleving mensen met een verstandelijke handicap niet alleen beoordeelt op hun beperking. Het fonds steunt projecten die het mogelijk maken om hun talenten en kwaliteiten te ontwikkelen. Ook mensen met een verstandelijke beperking willen niets liever dan erbij horen, naar school gaan, sporten, koken of de trein nemen. Dagelijkse dingen die voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie