Skip to content

Fokpaardendag en Jaarmarkt Weert

Redactie
4 maart 2015 | 11:22

Advertentie

2015.025 - Fokpaardendag - touwtrekken trekpaardDe traditionele Fokpaardendag en Jaarmarkt vinden dit jaar plaats op zaterdag 14 maart in de binnenstad van Weert. Na de succesvolle viering van 450 jaar Paardenmarkt in 2014, belooft het dit jaar weer een hele belevenis te worden.

De gezellige Jaarmarkt begint al om 9.00 uur. En vanaf 10.00 uur kan iedereen een bezoek brengen aan de Paardenmarkt met keuringen, shows en overige (kinder)activiteiten. De toegang is gratis.

Fokpaardendag en Jaarmarkt Weert

Het evenement speelt zich traditiegetrouw af in de hele binnenstad. De Fokpaardendag vindt plaats op het Kasteelplein. De autoshow is te zien op het parkeerdek van het voormalige stadhuis (Stadhuisplein). Bezoekers kunnen een honderdtal trekpaarden, haflingers en shetlandpony’s bewonderen. Aansluitend kan men ‘s middags genieten van prachtige shows met komische elementen. Een hoefsmid, paardentandarts en paardenmasseuse verzorgen demonstraties.

Autoshow
Op het parkeerdek van het voormalige stadhuis vindt een autoshow plaats. Deze wordt georganiseerd door de SWAD, de Samenwerkende Weerter Autodealers. De show bestaat uit acht merkdealers. Van 10.00 tot 16.00 uur staan hier de nieuwste modellen.

Activiteiten
Voor de kinderen is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de kinderboerderij op de Hoge Kei. Ook kunnen kinderen op het parkeerdek genieten van een heuse kinderkermis. Daarnaast presenteren bedrijven uit de omgeving zich op het Kasteelplein. Verder is er dit jaar weer het weegspel waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden. In de hal van het voormalige stadhuis staat de Dierenambulance. En Carla Willems laat zien hoe kaarten worden gemaakt.

Koetsentocht en tractoren
Tijdens de dag kan men gratis deelnemen aan de koetsentocht. Er rijden verschillende prachtige koetsen rond. Opstappen kan aan het Kasteelplein. De koetsen maken een ronde door de binnenstad en over de singels. In de Hegstraat staan de opvolgers van de trekpaarden: tractoren. De paarden van tegenwoordig (PK’s) zitten onder de motorkap.

2015.025 - Fokpaardendag - huldiging kampioenenDe echte keuringen vinden plaat op het Kasteelplein. Kijk voor meer informatie en tijden van de keuringen op www.weerterfokpaardendag.nl.

Jaarmarkt
De Jaarmarkt wordt gehouden op de vaste marktterreinen Nieuwe Markt, Van Berlostraat, Meikoel, en Markt. En dit wordt uitgebreid met extra locaties in de Beekstraat, Langstraat, Stationsstraat en het pleintje op de hoek van Stationsstraat en Wilhelminasingel. De Jaarmarkt begint om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Vooral op de extra locaties staan, net als voorgaande jaren, de standwerkers die met een aanstekelijk verhaal hun handel aanprijzen. Daarnaast is er ook van alles te koop dat niet wekelijks op de markt wordt aangeboden. Kortom, een aantrekkelijk aanbod en voor elk wat wils.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie