Skip to content

Lezing Kees van Beijnum

Glendi
24 februari 2015 | 8:14

Advertentie

lezing bibliotheek WeertIn het kader van de 80e Boekenweek is op dinsdag 10 maart de bekende schrijver Kees van Beijnum te gast bij bibliotheek Weert voor een lezing. Kees heeft bekende romans geschreven als Dichter op de Zeedijk, De Oesters van Nam Kee en Een soort familie. In zijn nieuwste boek De offers staat een Nederlandse rechter vanwege zijn liefde voor een Japanse vrouw voor een onmogelijke keuze: blijft hij trouw aan zijn principes, of overtreedt hij de wet om een leven te redden? Het boek draait om het Tribunaal dat van 1946 tot 1948 in Tokio werd gehouden en heeft historische feiten tot uitgangspunt.

Bibliotheek Weert

Ex-journalist Van Beijnum heeft voor dit boek gedegen onderzoek gedaan. De offers sleurt de lezer mee naar de puinhopen die de Tweede Wereldoorlog in Japan achterlieten. Het is een prachtig, maar ook beklemmend en indringend verhaal. In zijn lezing geeft van Beijnum het boekenweekthema -waanzin- gestalte aan de hand van een waanzinnige selectie van fragmenten uit zijn werk. En natuurlijk leest hij voor uit De offers.

Reserveren voor de lezing kan op www.bibliocenter.nl. De lezing begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt 15 euro voor niet-leden, bibliotheekleden betalen 10 euro. Adres: Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert.

De Boekenweek vindt plaats van 7 t/m 15 maart. Het thema is ‘Waanzin: te gek voor woorden’. Het accent ligt daarbij op boeken met hoofdpersonen die afwijken van de norm, die tot waanzin worden gedreven of daadwerkelijk lijden aan het leven. Ze leveren prachtige en aangrijpende verhalen op.

Dimitri Verhulst heeft het Boekenweekgeschenk De zomer hou je ook niet tegen geschreven. Op zondag 15 maart kun met je met dit boek – dat je cadeau krijgt bij aankoop van Nederlandstalige boeken van tenminste 12,50 euro – de hele dag vrij reizen met NS.

Nieuwe bibliotheekleden krijgen tijdens de Boekenweek 25% korting op een abonnement bij Bibliocenter. Plus als cadeau zolang de voorraad strekt, de unieke bibliotheekbundel Te gek voor woorden.

Met de Boekenweekschrijfwedstrijd 2015 maak je kans op een reis naar IJsland met Ronald Giphart. Hij kiest de drie beste, mooiste of ontroerendste verhalen uit en neemt de winnaars mee op een fantastische vijfdaagse ontdekkingstocht. Lees op de website van Bibliocenter wat je moet doen om deze waanzinnige reis te winnen.

Foto: ©Keke Keukelaar

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie