Skip to content

Leefbaar en vitaal platteland op achterstand

Redactie
13 februari 2015 | 10:25

Advertentie

leefbaar buitengebied nederweertIn 2013 heeft de gemeenteraad het plan van aanpak programma Buitengebied in Balans vastgesteld met daarin enkele concrete doelen. Tijdens de raadsvergadering op 10 februari jl. is het jaarplan 2015 en het jaarverslag over 2014 besproken en vastgesteld.

Gemeenteraad Nederweert wil in 2015 vorderingen zien

Uit het jaarverslag van 2014 blijkt dat de meeste activiteiten die in 2014 moesten worden uitgevoerd, zoals het creëren van een goed woon- en leefklimaat en het terugdringen van ammoniak- geur en fijnstof emissies, door het College van B&W zijn doorgeschoven of niet ingevuld zonder dit aan de Raad te rapporteren. JAN stelt tijdens genoemde raadsvergadering voor dat het College halverwege het jaar 2015 alle geplande activiteiten van het jaarplan 2015 gaat rapporteren. Alle fracties in de gemeenteraad stemmen in met dit voorstel. Daarmee blijft de raad op de hoogte van gemaakte vorderingen en kunnen zaken vroegtijdig worden bijgestuurd.

Resultaten ontbreken
Gezien de vaststelling en uitvoering van de door de raad vastgestelde voornemens in 2014 valt het JAN erg tegen hoeveel stappen er tot nu toe in werkelijkheid zijn gemaakt. Met het reeds opgezette plan gaan we er zo niet komen…..!! Vastgestelde acties en maatregelen moeten door het College ook worden nagestreefd. Mooi om jezelf als gemeente steeds op de borst te kloppen. Maar als er geen daadwerkelijke resultaten zijn of voortvloeien uit de ingezette maatregelen hebben inwoners van Nederweert daar weinig aan. De problemen zijn erg groot en er zal op korte termijn dan ook echt iets moeten gebeuren. En zolang er teveel dieren in ons buitengebied aanwezig blijven zal de problematiek ook niet afnemen. Door acties en plannen steeds vooruit te blijven schuiven maken we dan ook geen echte stappen. JAN was scherp in zijn kritiek; en vond in wethouder Houtman een medestander!

Geen praatjes…maar actie!!
JAN wil een resultaatgerichte aanpak en vindt dat opgenomen doelen in het jaarplan 2015 moeten worden uitgevoerd. We onderkennen allemaal het belang van welzijn en gezondheid voor “de mens” en hebben als gemeenteraad veel geld vrijgemaakt om de problematiek in het buitengebied aan te pakken. Het kan niet zo zijn dat we straks alleen maar geld hebben uitgegeven aan praatsessies en communicatieprogramma’s. JAN stelt, dat het gemeentebestuur actiever aan de slag gaat met het gezondheidsbeleid als het gaat over geuroverlast en overbelasting van fijnstof. Te lang wachten op komende regelgeving is niet de oplossing en zal er alleen maar toe bijdragen dat zaken nog meer op de lange baan worden geschoven. JAN wil ondanks de complexe materie dat er via het jaarplan 2015 stappen gemaakt gaan worden en zal de uitvoering daarvan nauwkeurig blijven volgen.

Advertentie

1 Reactie

  1. Zorg voor een goede digitale infrastructuur. Het is jammer dat er geen glasvezel in het buitengebied is aangelegd. Dit hebben verscheidene andere gemeente wel direct meegenomen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie