Skip to content

Uitspraak hoger beroep Thuiszorgmoord

Redactie
2 februari 2015 | 15:29

Advertentie

Dode bij Steekpartij Oranjeplein WeertOok in hoger beroep is de 61-jarige vrouw uit Weert schuldig bevonden aan de zogenaamde “thuiszorgmoord” in Weert.

Uitspraak hoger beroep Thuiszorgmoord

De rechtbank van Roermond heeft in juni 2014 de 61-jarig vrouw schuldig bevonden aan de moord op een Thuiszorgmedewerkster in Weert. De vrouw heeft volgens de rechtbank met opzet en na kalm beraad en rustig overleg de vrouw met een mes van het leven beroofd. Ze kreeg TBS maar hoeft niet de cel in. De Hof bevestigd de uitspraak van de rechtbank die bewezen acht dat de vrouw de thuiszorgmedewerekster met messteken om het leven heeft gebracht.

De vrouw was op 27 september 2013 aan het werk bij de vrouw met psychische problemen. Ze blijkt al jaren van mening dat er een complot tegen haar gaande is en mensen haar met opzet “pijnigen”, “verdrijven” en op allerlei wijze kwaad doen. Hiervoor worden geïmplanteerde “chips” gebruikt, die niet alleen bij haar zijn ingebracht maar ook bij de onderzoekers en de meeste andere mensen. Betrokkene was er tijdens het tenlastegelegde van overtuigd dat zij dit “aanhangig” moest maken en dit “daadkrachtig” moest aanpakken. Haar realiteitstoetsing dienaangaande was, en is, derhalve volledig gestoord. Het komt er op neer dat de verdachte overtuigd was en nog steeds is dat zij door middel van chips wordt gepijnigd, waarvoor de Thuiszorg mede verantwoordelijk is, en dat verdachte, om deze situatie te doen eindigen en aan de kaak te stellen, een medewerkster van de Thuiszorg met een mes heeft gestoken, ook al was verdachte zich ervan bewust dat het slachtoffer persoonlijk geen blaam trof.

Het hof neemt aan dat de overtuigingen van de verdachte voor haar de realiteit waren. Maar tevens moet worden aangenomen dat het hier gaat om psychotische belevingen en overtuigingen en een verstoorde realiteitstoetsing, die de verdachte hebben gebracht tot de onjuiste conclusie dat zij een onschuldige medewerkster van de Thuiszorg mocht doden. Door haar stoornis is de verdachte niet in staat de onjuistheid en verwerpelijkheid van de bewezenverklaarde gedragingen in te zien. Typerend hiervoor is dat de verdachte op de terechtzitting in hoger beroep heeft verklaard dat zij wel spijt heeft van de gevolgen van haar daad voor de echtgenoot en de kinderen van het slachtoffer, maar niet van de daad zelf.

Het slachtoffer werd in de hal bij de lift aangetroffen waarna omstanders direct zijn begonnen met reanimeren. De vrouw had een steekwond en is ter plaatse overleden. Tijdens de zitting werd duidelijk dat er opnames zijn gemaakt van de moord op 27 september 2013 in de Oranjeflat in Weert. De verdachte zou audio- en videoopnames hebben gemaakt met haar mobiele telefoon.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie