Skip to content

Open dag Citaverde College Nederweert

Glendi
28 januari 2015 | 15:56

Advertentie

Mavo in het GroenAanstaande zaterdag 7 februari vindt van 10.00 tot 13.30 uur de open dag van het Citaverde College in Nederweert plaats.

Mavo in het Groen

Het thema van dit jaar is ‘Citaverde voor het leven’. De middelbare school is een belangrijke fase in het leven van jonge mensen. De talenten van kinderen worden tijdens die periode verder ontwikkeld en er wordt een basis gelegd voor hun verdere leven. Wat ga ik later worden? Welke vervolgopleiding moet ik kiezen? In welke vakken ben ik goed en welke keuzes maak ik daarin? Welke talenten heb ik? Allemaal vragen waar op het Citaverde veel aandacht aan wordt besteed.

Loopbaan oriëntatie en begeleiding, kortweg LOB, is een belangrijk onderdeel in de loopbaanontwikkeling van leerlingen. Tijdens de open dag wordt hier volop aandacht aan besteed. Het Citaverde College vindt het belangrijk, dat leerlingen leren omgaan met problemen van nu en van de toekomst zodat ze gaan nadenken over hun bijdrage aan een gezondere wereld. Leerlingen leren wat ze zelf kunnen doen om te werken aan een betere toekomst.

In november hebben alle eerstejaarsleerlingen een boom geplant op een plek in de gemeente Nederweert. Een boom als symbool voor het leven. Door het planten van zo’n boom leveren de leerlingen een bijdrage aan een gezondere wereld. Als het boompje dan flink gegroeid is, is dat ook een herinnering aan hun schooltijd hier op de MAVO in het GROEN!, een herinnering voor het leven. De leerlingen leren veel, maar ze leren ook goed voor hun omgeving en hun wereld te zorgen. Deze aandacht voor duurzaam leven is op een aantal onderdelen terug te zien op de open dag naast alle andere zaken, die van belang zijn voor het leren op een middelbare school.

Medewerkers van de MAVO in het GROEN! nodigen belangstellende basisschoolleerlingen en hun ouders dan ook van harte uit om samen de open dag te bezoeken. Het Citaverde College Nederweert bevindt zich aan de Pastoor van der Steenstraat 5 in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie