Skip to content

Nog snel even een studie kiezen

Glendi
21 januari 2015 | 16:07

Advertentie

Angelique CarisDe komende maanden zijn er weer vele studenten die een studiekeuze moeten maken. Er wordt verwacht dat iedereen zich uiterlijk 1 mei heeft ingeschreven op het HBO of WO.

Breed oriënteren

 Veel scholieren krijgen ” goedbedoelde ” adviezen uit hun omgeving, wat uiteindelijk leidt tot een snelle keuze. Dit is erg jammer. Ik zeg altijd ” kijk eerst achter elk deurtje, voordat je het definitief sluit”.  In de praktijk zie je dat de zoektocht van jongeren erg beperkt blijft tot hetgeen ze kennen.  Om een goede keuze te maken is het belangrijk goed te kijken wat er allemaal te koop is in de wereld van opleidingen. Je kunt het beschouwen als de eerste de beste auto kopen, bij de eerste garage die je binnenloopt. Wel vervelend als je er later achterkomt dat er veel meer keuze was en je er niet eens  naar gekeken hebt.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris. Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie