Skip to content

Inspiratieavond Leefbaarheid en Naoberschap

Glendi
20 januari 2015 | 10:24

Advertentie

inspiratieavond leefbaarheid en naoberschap gemeente NederweertOp donderdag 29 januari is er in de raadzaal van het gemeentehuis een inspiratieavond over leefbaarheid en naoberschap. Laat je informeren, inspireren en inspireer anderen. Zelf verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de samenleving waar je onderdeel van uitmaakt, is een boodschap die hand in hand gaat met het verdwijnen van de verzorgingsstaat en de opkomst van de participatiesamenleving. Mooie woorden en een mooie boodschap, maar hoe doe je dat?

gemeente Nederweert

‘Ich bin d’r vör dich!’, naoberschap, oftewel nabuurschap, is voor iedereen. Wat kunnen de jongeren bijvoorbeeld voor de senioren betekenen en omgekeerd? Wat kun je doen voor je buurman die zijn gras niet meer kan maaien? Of wat kunnen verenigingen voor elkaar of voor het dorp doen? Het gaat om het gebruik maken van elkaars kwaliteiten en daarbij slimme verbindingen weten te leggen. Dat hoeft vaak helemaal niets te kosten. En het levert de gemeenschap ontzettend veel op, de leefbaarheid neemt toe en de mensen blijven graag in zo’n dorp wonen.

Tijdens de avond vertelt de voorzitter van de Vereniging Kleine Kernen Limburg over leefbaarheidsinitiatieven in kleine kernen. Daarna komt in twee workshoprondes een aantal inspirerende initiatieven aan bod waaronder:

  • Leefbaarheid en dorpsontwikkeling vanuit één coöperatieve gedachte in Meijel.
  • Dorpsraad Molenhoek: leefbaarheid is een zaak van iedereen. Samenredzaamheid is het devies.
  • Wilde Plannen: jongeren betrekken bij leefbaarheidsinitiatieven in dorpen/kleine kernen.
  • Project Hart voor de wijk: bewoners van wijken maken op een laagdrempelige, unieke en verassende manier contact met elkaar en hun omgeving. Een bijzonder project waarin basisschoolkinderen een belangrijke rol vervullen.

Vind je leefbaarheid en naoberschap in jouw dorp of buurt ook belangrijk? Kom dan op donderdagavond 29 januari van 19.30 tot 22.15 uur naar het gemeentehuis in Nederweert en laat je inspireren (inloop 19.15 uur). Iedereen is welkom!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie