Skip to content

Maatjes voor lotgenoten Rouw en Verlies

Glendi
16 januari 2015 | 9:02

Advertentie

Humanitas WeertDaar sta je dan, plotseling geconfronteerd met het overlijden van je partner. De eerste weken beleef je vaak in een roes, gesteund door familie en vrienden. Maar door je omgeving gaat het normale leven sneller door dan voor jezelf en merk je steeds meer dat je er een beetje alleen voor staat. Rouwen doet pijn en ook al wil je daar nog graag over praten, je wilt je familie en vrienden daar niet steeds lastig mee vallen.

Humanitas Weert

Een (echt)scheiding is een indrukwekkende gebeurtenis die je hele leven overhoop haalt en die ook emotioneel een diepe indruk maakt. Je komt voor allerlei problemen te staan die je alleen dient op te lossen. Humanitas kan je in contact brengen met een gezinsmaatje. Deze goed getrainde vrijwilligers begrijpen waar je tegenaan loopt en kunnen je helpen met praktische zaken of gewoon een gesprekspartner zijn. Ook kunnen ze je, als je in je verdriet daar aan toe bent begeleiden naar een lotgenotengroep. Dit zijn kleine groepen mensen die hetzelfde hebben doorgemaakt als jou, waar anderen zonder dat je veel hoeft uit te leggen begrijpen waar je tegenaan loopt. Samen je verdriet een plekje geven en elkaar steunen om het leven van alle dag weer op te pakken.

Ook eventueel thuiswonende kinderen hebben hun verdriet. Maar jonge kinderen en zeker ook pubers beleven en verwerken hun verdriet op een andere manier dan volwassenen. Kunnen zonder dat je het door hebt gedragsveranderingen ondergaan, hun verdriet verbergen om hun ouder te sparen, slecht gaan presteren op school, et cetera.
Humanitas heeft ook speciale maatjes voor je kind. Goed getrainde jonge vrijwilligers die gedurende een schooljaar in wekelijkse een-op-een gesprekken van gemiddeld een uur met je kind optrekken.

Hoe gaat het in zijn werk?
Na aanmelding neemt een coördinator eerst contact met je op om een afspraak te maken bij je thuis. Aan hem/haar kun je kenbaar maken wat voor soort hulp je nodig hebt en je wensen kenbaar maken over een maatje. Dit kunnen wensen zijn qua leeftijd, man of vrouw, frequentie van bezoek, enz. De coördinator gaat voor je op zoek naar een vrijwillig maatje die je verder begeleidt. Na een tijdje neemt de coördinator nog een keer contact met je op of alles naar wens verloopt. Voor jongeren werkt het op dezelfde wijze.

Humanitas Infocentrum, Walburgpassage 54,
tel. 0495 – 586 318
e-mail rouwenverlies.weert@humanitas.nl

Openingstijden:
wo t/m vr: van 11.00 tot 15.00 uur
za: van 10.00 tot 13.00 uur

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie