Skip to content

Controle op fietsverlichting in Nederweert

Redactie
8 januari 2015 | 9:28

Advertentie

politie vvn fietsverlichtingDonderdagmorgen heeft de politie samen met Veilig Verkeer Nederland afdeling Nederweert fietsers gecontroleerd op de aanwezigheid en het voeren van fietsverlichting. De controle werd onder andere uitgevoerd bij de MC Donalds in Nederweert

Politie en VVN controleert fietsverlichting

In totaal werden er 18 bekeuringen uitgeschreven. De personen die geen verlichting hadden kregen van VVN een lampje zodat ze veilig door konden fietsen. De boete voor fietsen zonder licht bedraagt € 55,- exclusief € 7,- administratiekosten. Jongeren onder de 16 jaar betalen de helft.

Advertentie

1 Reactie

  1. Goed zo!! Wanneer komen ze ook eens op de route Eind-Schoor-Weert controleren? Daar fietsen er elke dag zonder licht lekker door het donkere buitengebied. Als het even kan ook nog met 4 kinderen naast elkaar over de drempel ipv over het fietspad ernaast. Als een automobilist door omstandigheden 1 moment de verkeerde kant op kijkt kun je er een onder hebben liggen..ik snap werkelijk niet waarom de kids sat risico nemen. Afgelopen nieuwjaarsnacht hoorden we tijdens het afsteken van het vuurwerk dat er 2 of 3 jongeren het viaduct op fietsten..in het pikkedonker. Geen licht aan op de fiets. Geen relecterende kleding..we konden ze alleen horen. Helaas gebeurd dat ook op zaterdagnacht als ze gaan stappen…het is gewoon afwachten tot ze er eens eentje ondersteboven rijden…jammer dat ze die risico’s nemen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie