Skip to content

Wim Daniëls te gast bij Bibliocenter Weert

Glendi
7 januari 2015 | 15:38

Advertentie

In het kader van de Poëzieweek geeft taaldeskundige en schrijver Wim Daniëls op vrijdagavond 30 januari een taalavond in de bibliotheek Weert. Wim vertelt over zijn boeken en leest eruit voor, zowel gedichten als korte prozafragmenten. Wim’s voordrachten staan erom bekend dat ze informatief zijn, maar ook bijzonder vermakelijk.

Wim Daniëls

Het is niet de eerste keer dat Daniëls in Weert optreedt. Veel leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Weert hebben in het verleden persoonlijk kennis met hem kunnen maken tijdens zijn optredens in de bibliotheek Weert.

Wim schrijft romans, woordenboeken, boeken over taal, jongerenromans en informatieve boeken voor de jeugd. Hij maakt taalkundige analyses, geeft adviezen en verzorgt taaltrainingen. Onlangs kwam zijn honderdste boek uit: ‘De taal achterna’. Hierin vertelt hij hoe hij zo gepassioneerd is geraakt voor taal. Sinds enkele jaren speelt Wim in theatervoorstellingen. Tot voor kort had hij een gesproken column bij het radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’. Ook was hij geregeld te gast bij het tv-programma ‘Pauw en Witteman’.

De taalavond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in Bibliotheek Weert, Wilhelminasingel 250 in Weert. Reserveren kan op www.bibliocenter.nl of aan de balie van de bibliotheek. De toegang is 10 euro voor bibliotheekleden en 15 euro voor niet-leden. Gereduceerde scholierenprijs bedraagt 7,50 euro.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie