Skip to content

Sloop basisschool de Schrank van start

Redactie
5 januari 2015 | 16:07

Advertentie

Sloop basisschool de Schrank OspelWethouder Henk Geraats heeft maandagmiddag de officiële handeling verricht voor de sloop van Basisschool De Schrank in Ospel. Met een draai aan de stuurknuppel van de grote kraan werd de gevel met ramen uit het gebouw gehaald.

Sloop basisschool de Schrank van start

De sloop is het begin van een nieuwe fase voor basisschool De Schrank. Met deze verbouwing en de nieuwbouw wordt de school weer helemaal van deze tijd. Een gedeelte blijft staan en zal van binnenuit worden gerenoveerd en er wordt een gedeelte nieuw aangebouwd.

Als alles volgens planning verloopt, is de verbouwing klaar op 31 juli 2015 zodat de kinderen van Ospel in het nieuwe schooljaar 2015-2016 in de nieuwe school aan de slag kunnen.

De tekeningen van de nieuwe school.

Advertentie

6 Reacties

  1. en waarom kan er geen aannemer in de buurt gevonden worden, zodat ook de mensen uit deze buurt aan het werk kunnen blijven , dit was het uitgaans punt tijdens de inschrijving , en toch een aannemer uit tilburg , en natuurlijk ook de onderaannemers , weer geen arbeids plaatsen voor de regio

    • je hebt 100% gelijk eric dit is gewoon schandalig te gek voor woorden

  2. Een overheidsinstelling is verplicht om een Europese aanbesteding te doen. Diegene die het minst vraagt, krijgt de opdracht. Heel simpel en transparant.

  3. Inderdaad heel Simpel en Transparant………………….voor simpele mensen
    Dit is waarschijnlijk Vulwerk tot de volgende vette opdrachten voor de Tilburgers.

    Ze kunnen voor de baas beter tegen kostprijs in Ospel werken dan kosten ze geen geld, terwijl ze wel geld kosten als ze thuis zitten.

    Europese aanbesteding, OK maar er moet wel een werkwijze komen waardoor deze praktijken vermeden worden. Uiteindelijk kost dit de gemeenschap meer geld!

  4. Ik vind het ook erg jammer dat het werk naar een aannemer van ver buiten de regio is gegaan. Andere kant van de medaille is dat de tilburgers gewoon goedkoper waren dan de regionale inschrijvers. Bijkomend nadeel is dat ook de onderaannemers van buiten de regio zijn.

    Ik heb wel het idee dat veel burgers geen haar beter zijn dan de overheidsinstellingen. Het is niet voor niks dat de meeste regionale aannemers al lang failliet zijn. Die waren allemaal “te duur”. Velen kiezen voor de goedkopere optie en gunnen het werk aan klusportugezen, stucende oostblokkers en poolse “alleskunners”. De helft wordt zwart afgerekend en van het witte gedeelte ontvangt de Nederlandse staat ook weinig belasting. Bovendien laat de kwaliteit vaak te wensen over. Intussen zitten de regionale vaklui thuis met een uitkering en komen niet meer aan de bak.
    Wat is er uiteindelijk dan duurder?

    Mensen: kies voor lokale en regionale bedrijven en winkels in plaats van altijd maar voor de goedkoop (= duurkoop) e optie te gaan! Daar ben je uiteindelijk zelf beter mee af!

  5. noem mij nog een werk wat aannemers binnen deze regio hebben mogen make voor de gemeente
    brug 15 nee
    bestrating in het centrum nee
    water reservaar park budschop nee
    weet je er nog een paar noem ze maar grote werken dan niet die kleintjes


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie