Skip to content

Virtueel Zorghuis ontvang € 25.000

Redactie
27 december 2014 | 13:13

Advertentie

Virtuele zorg NederweertCliëntenvereniging Virtueel Zorghuis en de Stichting Coördinatie Zorg & Welzijn, beiden volledige vrijwilligersorganisaties, bouwen samen aan ‘het Virtueel Zorghuis Weerterland en Cranendonck’. Voor de realisatie van dit project, ontvangt de stichting €25.000 van het Oranje Fonds.

Frank Coolen, huisarts Nederweert: “Veel ouderen willen het liefst thuis blijven wonen en dat kan op deze manier. Verhoudingen tussen collega’s verbeteren, het werkplezier voor de hulpverleners wordt groter en je kunt sneller op een eventuele achteruitgang van een patiënt anticiperen omdat je er meer zicht op hebt. Dit gaat verpleeghuisopnames schelen. Ik ben niet minder tijd kwijt aan een patiënt, maar besteed mijn tijd efficiënter en meer gestructureerd. Ik kom niet voor een verkoudheid, maar alleen als het echt nodig is.”

Het Virtueel Zorghuis organiseert een netwerk rondom complexe zorgcliënten. Dat gebeurt door een digitaal dossier op te zetten dat toegankelijk is voor alle betrokken professionals, cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers. Onderlinge afstemming tussen cliënten, zorgverleners en vrijwilligers is namelijk van groot belang. Het Virtueel Zorghuis brengt structuur in de samenwerking en zorgt voor een goede en actuele informatie-uitwisseling. Iedereen die van de cliënt toegang krijgt tot zijn/haar persoonlijke elektronische pagina, kan de voortgang inzien en hier zelf informatie aan toevoegen. Alle mensen die betrokken zijn bij zorg, welzijn en wonen, werken zo beter samen omdat informatie en kennis wordt gedeeld. Het is bewezen dat cliënten door een goede samenwerkingsband tussen professionals, cliënten, mantelzorgers en vrijwilligers langer en met meer tevredenheid in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie