Skip to content

Kerstvakantie vol natuuractiviteiten bij De Pelen

Glendi
10 december 2014 | 15:45

Advertentie

Kerstvakantie bij De PelenStaatsbosbeheer organiseert tijdens de kerstvakantie een aantal gezellige en interessante excursies vol natuurbeleving in het Nationaal Park De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

De Groote Peel

Op zaterdag 20 december is er een sfeervolle Avondwandeling met vuurkorf in De Groote Peel. Peelgidsen maken je vertrouwd met de geluiden van de nacht en laten je ervaren hoe speciaal het is om in het donker in de natuur te wandelen. Na afloop samen genieten van glühwein of warme chocolademelk en marshmallows roosteren bij de vuurkorf. Starten om 19.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost 7,50 euri per persoon, inclusief drankje.

Voor gezinnen met kinderen zijn er op maandag 22, dinsdag 23, maandag 29 en dinsdag 30 december Peel Ontdektochten Winterpret. Tijdens deze actieve excursie ga je speuren naar sporen van dieren. Als je die sporen kunt herkennen weet je welke dieren er in de Peel voorkomen. Zo ontdek je ook van alles over het leven van deze dieren én kom je er achter welke dieren in de winter slapen. Na afloop uilenbal pluizen. Er zijn twee excursies op een dag, om 11.00 of om 14.00 uur, die starten bij het Buitencentrum. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3,50 euro per kind, inclusief een grappige dierenpin.

Op zondag 28 december is er een Snertwandeling. Je wandelt over Peelbanen en knuppelbruggen en ontdekt meer over het gebied en zijn ‘bewoners’. Maar ook over de tijdelijke gasten, zoals de talrijke ganzen die elke winter in de Peel verblijven. Het is elke keer weer bijzonder om een groep ganzen luid gakkend te zien en horen overvliegen. Onderweg wordt een peelneutje geschonken en na afloop van de wandeling staat er voor de deelnemers een geurige kop soep klaar. Starten om 14.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost 10 euro voor volwassenen en 7,50 euro per kind.

Voor de Avondwandeling en Peel Ontdektocht Winterpret kun je je telefonisch of per mail aanmelden via: 0495 – 641 497 of via: depelen@staatsbosbeheer.nl Voor de Snertwandeling online hier reserveren.

Het Buitencentrum is in de Kerstvakantie geopend op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is De Pelen gesloten. Meer informatie: www.buitencentra.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie