Skip to content

Fietsverlichtingscontrole Nederweert

Glendi
1 december 2014 | 14:15

Advertentie

politie ism Veilig Verkeer Nederland afdeling NederweertDe politie heeft vanochtend in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Nederweert een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Randweg Zuid in Nederweert. Negentien fietsers kregen een bekeuring. Fietsers die geen verlichting aan hadden, kregen van VVN een lampje op de fiets gemonteerd zodat ze veilig verder konden fietsen.

Veilig Verkeer Nederland

Op hetzelfde tijdstip werd in Weert een rood licht controle gehouden op de kruising Graafschap Hornelaan/Herenstraat. Hier werden in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood licht. Negen fietsers kregen een boete voor het fietsen zonder licht.

Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en regelmatig betrokken bij letselongevallen. Tijdens regenachtige omstandigheden, in combinatie met de donkere uren, zijn onverlichte fietsers nauwelijks of niet zichtbaar voor het overig verkeer.

De komende weken vinden vaker zulke controles plaats.

Advertentie

1 Reactie

  1. Fijn dat er eindelijk eens iets aan gedaan wordt. Op schoor mogen ze van mij ook eens gaan staan controleren op verlichting. Ze zouden zichzelf eens vanaf een afstand moeten zien. Dan snappen ze waarschijnlijk beter waarom dat licht zo belangrijk is in de vroege ochtend met dit donkere weer. En door het rode licht fietsen? Je vraagt je toch serieus af waarom sommige mensen zo hun leven op het spel zetten..oh en oom agent…ga ook eens bij de rotondes staan want daar laat het verkeerdgedrag van onze fietsende vriendjes te wensen over. Het is elke dag weer een ergernis om te zien dat fietsers zich vogelvrij lijken te voelen..dus ik pleit voor scherpere controles met dikkere bekeuringen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie