Skip to content

Informatieavond veranderingen zorg, jeugd en werk

Glendi
18 november 2014 | 10:20

Advertentie

Gemeente-nieuwsVanaf 1 januari krijgen gemeenten er nieuwe taken bij op het gebied van zorg, jeugd en werk. Dit worden de drie decentralisaties in het sociaal domein genoemd. De afgelopen weken heeft de gemeente een aantal bijeenkomsten georganiseerd in de kernen om deze veranderingen uit te leggen tijdens de Krachttour. De gemeente vindt het belangrijk om burgers en raadsleden te betrekken bij beleid en veranderingen.

Samen veranderen

Dinsdagavond 18 november 19.30 uur vindt er in de raadzaal een informatieavond plaats over deze veranderingen omdat ze vragen om een kanteling c.q. cultuuromslag van alle partijen die maatschappelijk actief zijn. Niet alleen van burgers wordt meer verwacht, het heeft ook gevolgen voor de opvatting over het overheidshandelen.

Tijdens de avond wordt ingegaan op de vraag hoe deze ontwikkelingen zich verhouden met traditionele, authentieke en in de wet verankerende rollen van de gemeenteraad (kaderstelling, controle en volksvertegenwoordiging). De heer Peter-Paul Doodkorte is uitgenodigd om een doorkijk te geven naar die veranderende samenleving en met de raadsleden hierover in gesprek te gaan. Iedereen is welkom om deze avond bij te wonen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10

Advertentie