Skip to content

Wie helpt jouw kind een studie kiezen?

Glendi
6 november 2014 | 13:25

Advertentie

Loopbaanadvies Angelique CarisDe komende maanden zullen veel scholieren naast de voorbereidingen op hun eindexamens, zich ook bezighouden met het maken van een studiekeuze. Onbewust brengt dit vaak veel onrust teweeg, want hoe kies je nu de studie die bij je past? Op school heb je LOB lessen, alleen in de praktijk is dit niet voor iedere leerling voldoende om tot een passende studiekeuze te komen. Daarnaast zijn scholen niet altijd gespecialiseerd in studiekeuzebegeleiding. Een school is gericht op ontwikkeling en het klaarstomen van hun leerlingen op het vervolgonderwijs.

Collectief studiekeuzeadvies via school

Wie is er verantwoordelijk als het gaat om het helpen van je kind bij het maken van een studiekeuze? Vaak vinden ouders dit de verantwoordelijkheid van school. Scholen daarentegen hebben veel prioriteiten die belangrijker zijn. Kinderen zelf kunnen volgens deskundigen nog niet goed de consequenties overzien van de keuzes die zij nu maken voor later. En daarmee is de cirkel rond. Geregeld word ik als studiekeuzecoach geconfronteerd met prachtige hulpmiddelen, die zeer geschikt zijn om kinderen tegen vrij geringe kosten te helpen bij het maken van deze belangrijke keuze.

Er zijn scholen die samenwerken met studiekeuzeadviseurs en ouders de mogelijkheid bieden om via school tegen een zeer schappelijke vergoeding gebruik hiervan te maken. De macht van de collectiviteit zou je het kunnen noemen. Ik merk dat scholen het lastig vinden om met iemand samen te werken, omdat dit als commercieel gezien kan worden. Ouders daarentegen hebben grote behoefte aan studiekeuzeadvies door een professional voor hun kind, maar individueel is het veel duurder dan collectief.

Ik sta ervoor open om samen met ouders en de school te kijken of er een collectieve studiekeuzebegeleiding kan plaatsvinden! Ouders betalen de begeleiding die uit twee testen bestaat met een studiekeuzeadvies op maat, tegen een speciale prijs. Scholen werken hieraan mee door computers en een lokaal beschikbaar te stellen. Hierdoor krijgt je kind de  mogelijkheid op een studiekeuzeadvies voor minder dan € 85 per leerling, mits je het met meerdere kinderen tegelijk laat plaatsvinden.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, stress en burn-out, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie