Skip to content

Spark Tech Lab Weert geopend

Glendi
24 oktober 2014 | 12:47

Advertentie

Perron C WeertDonderdag 23 oktober is in Weert onder ruime belangstelling het eerste regionale Spark Tech Lab geopend. Gedeputeerde van de Provincie Limburg Ger Koopmans en burgemeester van Weert Jos Heijmans (tevens voorzitter van Keyport2020) hebben samen met Hans Gubbels, directeur van Continium, het startsein gegeven door een kettingreactie in werking te zetten.

Perron C

Het Spark Tech Lab bevindt zich in het gebouw van Perron C aan de Parallelweg 68 in Weert en is het eerste van vijf regionale techniekateliers voor het onderwijs die in de komende jaren in Limburg gerealiseerd worden. Zowel het primair als het voortgezet onderwijs kan hier terecht voor hun wetenschap- & technieklessen.

In het techniekatelier kunnen leerlingen werken aan een project waarbij het proces belangrijker is dan het eindproduct. De ontwikkeling van het vermogen tot samenwerking met anderen, waaronder leeftijdsgenoten, staat hierbij mede centraal. Inmiddels is er samen met leerkrachten een programma ontwikkeld waarin leerlingen gezamenlijk in een acht weken durend project kunnen werken.

Het Spark Tech Lab sluit aan bij de realiteit van vandaag; de vrees voor een tekort aan technisch opgeleid personeel binnen de Limburgse (maak)industrie. Daarnaast is er vanuit de overheid het Techniekpact 2020 opgesteld. Hierin staat dat in 2020 alle basisscholen structureel Wetenschap en Technologie onderwijs moeten aanbieden. Het Spark Tech Lab wil, met een doorlopende leerlijn, de jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, wat er uiteindelijk toe moet leiden dat meer jongeren kiezen voor technisch vervolgonderwijs.

Het Spark Tech Lab is een initiatief van het Continium in Kerkrade en wordt ondersteund door lokale overheden, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie