Skip to content

Brand bij Rumal Nederweert

Redactie
2 oktober 2014 | 22:54

Advertentie

Brand bij Rumal-001Donderdagavond rond 9 uur werden de brandweer van Nederweert en Weert opgeroepen voor een brand bij Rumal in Nederweert. Rumal verwerkt oude banden. Binnen een bedrijfshal was brand ontstaan in een maalinstallatie. De brand was niet uitslaand maar zorgde wel voor een flinke rookontwikkeling in de bedrijfshal.

Brand in rubbermaalinstallatie

De brand is ontstaan in de overbandmagneetmachine, een onderdeel van de totale installatie waar het ijzer uit het fijngemalen rubber wordt gehaald met behulp van een magneet. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is een raadsel. Volgens een medewerker van het bedrijf waren bij het begin van de brand metershoge vlammen te zien.

Drie personeelsleden hadden met behulp van enkele handbrandblusapparaten en brandslanghaspels de brand kunnen blussen. Het aanwezige personeel had zich zelf al in veiligheid gebracht en de hulpdiensten gealarmeerd. Bij aankomst hoefde de brandweer alleen nog nablussingswerkzaamheden te verrichten.

De brandweer is tot ongeveer 23.00 uur bezig geweest om de gehele installatie te controleren op brandresten. Niemand is gewond geraakt. Wel kwam al een melding dat in de kern van Ospel de stank goed waarneembaar is.

Er is veel schade ontstaan in de overbandmagneetmachine en de zeef die het rubbergranulaat scheidt in grof en fijn. Door herstelwerkzaamheden zal de productielijn enige tijd niet in werking zijn.

Foto’s: Kevin Geurtjens

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie